Ο κύριος «Πλειστηριασμοί» μίλησε: «Θα τηρηθεί η δέσμευση για προστασία της πρώτης κατοικίας»

Μετά τη δυνατή σφαλιάρα που επιφύλαξε η τρόικα στην ελληνική πλευρά στην οποία συνέστησε να βρει καταφύγια για τους άστεγους που θα χάσουν τα σπίτια τους, βγήκε σήμερα σε διάφορες εκπομπές ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς και δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευση που έχει δώσει ότι θα προστατεύσει κατά τρόπο απόλυτο την πρώτη κατοικία κάθε αδύναμου συμπολίτη μας.

 

Ο κ. Σκορδάς, μιλώντας στον Βήμα fm, εξήγησε πως οι εκπρόσωποι της τρόικας «θεωρούν ότι υπάρχει ένα σοβαρό κομμάτι δανειοληπτών που θα μπορούσε να ανταποκρίνεται κατά τρόπο καλύτερο στις υποχρεώσεις του και δεν το κάνει».

 

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση «εκτός από την έννοια του συνεργαζόμενου δανειολήπτη, προχωρά και στον προσδιορισμό του ελάχιστου ορίου διαβίωσης, το οποίο θα είναι ένα εισόδημα κάτω από το οποίο μια οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς. Και υπάρχει και η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, που το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει επιλέξει πάνω από 450 δικηγόρους γι’ αυτό το θέμα και προχωρά ακόμη πιο γρήγορα το συγκεκριμένο ζήτημα».

 

Συμπλήρωσε πάντως πως «εξακολουθεί να διατηρεί η ελληνική πλευρά το δικαίωμα (…να ανανεώσει μονομερώς την προστασία από τους πλειστηριασμούς, από 1.1.2014)».

 

Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε και στον Real Fm και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου και υποστήριξε οτι η Ελληνική πλευρά διατηρεί ένα δικαίωμα να νομοθετήσει μονομερώς.

 

«Αύριο επιστρέφουν κάποια κλιμάκια, θα συζητήσουμε και ελπίζουμε ότι θα τους πείσουμε», τόνισε αρχικά ο κ. Σκορδάς και συνέχισε:«Η τρόικα έχει κάνει μια αρχική μετακίνηση από τη θέση της για απόλυτη άρση της αναστολής των πλειστηριασμών. Η πρόταση που κάνει, η αποδοχή μιας σταδιακής εξόδου από το σημερινό καθεστώς, δεν μας βρίσκει σύμφωνους».«Πρέπει να υπάρχει μια σταδιακή έξοδος από αυτές τις διατάξεις και ότι δεν μπορεί αυτό να γίνει άμεσα», πρόσθεσε.

 

Μόνο που αυτό που ξεχνά η διοίκηση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι οτι η Ελλάδα έχει εκχωρήσει το δικαίωμα να αποφασίζει για το ζήτημα των δανείων αλλά και για ζητήματα όπως αυτό, στους δανειστές μας με το μνημόνιο. Άρα, όσο και αν προσπαθούν να πείσουν την κοινή γνώμη οτι θα αποφύγουν τις τρελές απαιτήσεις της τρόικας με το να αποφασίζουν μονομερώς, ψεύδονται.

 

Danioliptes.gr