Προς γνώση και συμμόρφωση. Με σύνθημα “πίνετε το αίμα του λαού” ομάδα 20 κουκουλοφόρων πραγματοποίησε χθες το απόγευμα καταδρομική επίθεση στα γραφεία του δικηγορικού γραφείου των υιών του πρώην υπουργού, Δ. Σιούφα που λειτουργούν ως εισπρακτική εταιρία.
Ήταν λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα όταν ομάδα περίπου 20 έφτασαν έξω από τα γραφεία της εταιρίας στον Ταύρο και αφού έβγαλαν τους υπαλλήλους έξω από τα γραφεία τους, άρχισαν την επίθεση.
Οι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και ξύλα και έσπασαν τα τζάμια των γραφείων και προκάλεσαν υλικές ζημίες στα γραφεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον τόπο, οι δράστες πέταξαν και χαρτιά τα οποία έγραφαν “πίνετε το αίμα του λαού”.
Δείτε το βίντεο από την επίθεση:
{youtube}SL_X1tDjb1Q{/youtube}
Υπενθυμίζεται οτι τα δικηγορικά γραφεία των υιών του κ. Σιούφα έχουν βρεθεί στο επίκεντρο πολλών ρεπορτάζ, επειδή λειτουργούν ως εισπρακτική εταιρεία με συνεργασίες με πολλές τράπεζες.
(Διαβάστε σχετικά: Πάρτι εκατομμυρίων των υιών Σιούφα στην πλάτη δανειοληπτών)
Πολίτες κατά εισπρακτικών εταιριών
Φαίνεται πως η κοινωνία έχει αρχίσει να ανταποδίδει τα χτυπήματα που δέχεται από όπου κι αν αυτά προέρχονται. Οι εισπρακτικές εταιρίες έχουν «πνίξει» χιλιάδες απεγνωσμένους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στην τράπεζα.
Μόνο που πλέον η υπομονή έχει εξαντληθεί. Πλέον τα πλήγματα και η τρομοκρατία που δέχονται οι πολίτες είναι τόσο εκτεταμένα που αναζητούν τρόπο να τα αποκρούσουν και κυρίως, να προστατευτούν. Κι ενώ μέχρι τώρα, οι δανειολήπτες δέχονται αγόγγυστα τα άπειρα προσβλητικά και πιεστικά τηλεφωνήματα των υπαλλήλων των εισπρακτικών εταιριών θεωρώντας οτι φταίνε γιατί δεν πληρώνουν, σιγά σιγά αντιλαμβάνονται οτι έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν ενάντια σε αυτήν την παράλογη τακτική.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του δανειολήπτη και της συνομιλίας που είχε με υπάλληλο της εισπρακτικής εταιρίας Mellon. Η εταιρεία Mellon είναι γνωστή σε όλους τους πελάτες τραπεζών με ληξιπρόθεσμες οφειλές και απαιτητές οφειλές.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος τα «βρήκε σκούρα» από δανειολήπτη, ο οποίος δεν δίστασε να της απαντήσει στον ίδιο τόνο που εκείνη του απευθύνθηκε.
Η υπάλληλος κάλεσε το συγκεκριμένο δανειολήπτη στο κινητό του και πριν προλάβει να του υπενθυμίσει το χρέος του, εκείνος γνωρίζοντας τα δικαιώματα του της είπε οτι μπορεί κι εκείνος να καταγράφει τη συνομιλία τους. Η υπάλληλος δε δέχτηκε αυτήν την πρακτική και για αυτό το λόγο διέκοψε την συνομιλία.
Ακούστε τη συνομιλία :
{youtube}GeaXmke9J3M{/youtube}
Τι λέει ο νόμος;
Η παράγραφος 2 του άρθρου 177 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπει: Αποδεικτικά μέσα, που έχουν αποκτηθεί με αξιόποινες πράξεις ή μέσω αυτών, δεν λαμβάνονται υπόψη στην ποινική διαδικασία. Άρα αν απαντήσετε ότι δεν συναινείτε στην καταγραφή της συνομιλίας τότε καμία τράπεζα και καμία εταιρεία δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είστε ενήμερος για τις οφειλές σας.
Ο οφειλέτης του βίντεο που ακολουθεί αιφνιδίασε την υπάλληλο της εταιρείας Mellon λέγοντας της ότι καταγράφει και αυτός τη συνομιλία. Η υπάλληλος έκανε το λάθος να του πει ότι αυτό είναι παράνομο. Ο οφειλέτης αλλά και ο καθένας μας έχει κάθε δικαίωμα να ηχογραφήσει οποιαδήποτε συνομιλία αφού πρώτα ενημερώσει τον συνομιλούντα και εκείνος συνεχίσει να ομιλεί (τεκμαίρεται ότι συναινεί).
ΣΣ: Ο πελάτης της τράπεζας που γνωρίζει τα δικαιώματα του και τα διεκδικεί με σθένος δε θα βγει χαμένος!
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.