Η χρεοκοπημένη Ελλάδα πρόεδρος της Ευρώπης …

Το 2014, δεν μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς για την ελληνική οικογένεια και γενικότερα για την χώρα. Μία χώρα η οποία έχει να αντιμετωπίσει την λαίλαπα των φόρων, των κατασχέσεων, την τρύπα στη δημόσια υγεία και φυσικά το τεράστιο πρόβλημα της αιθαλομίχλης.

Για τους πολιτικούς μας, όμως, που ζουν σε ένα μακρινό και απόκοσμο πλανήτη αυτή η χρονιά αποτελεί χρονιά – ορόσημο για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

 

Από αύριο λοιπόν ξεκινά η ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την χώρα μας, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να επιθεωρεί με προσοχή το Ζάππειο Μέγαρο για να δει αν όλα είναι εντάξει (σφουγγαρίστρες στην θέση τους και τα πιάτα πλυμένα). Δεν έχουμε βέβαια καταλάβει τι ακριβώς θα μας φέρει το «μαγικό» αυτό εξάμηνο; Απολύτως τίποτα. Απλώς ελπίζουμε να μας χαρίσει διεθνή αναγνώριση μήπως και μας λυπηθούν οι εταίροι μας και μας κάνουν κάποιο κουρεματάκι στο χρέος! Έλεος! όχι άλλο κάρβουνο για φέτος!

 

Την ίδια στιγμή που, πολιτικά ονόματα (βλέπε Άδωνι και Καμμένο) “μαλλιοτραβιούνται» στα τηλεοπτικά πάνελ για τα περιουσιακά στοιχεία του πρόεδρου των ΑΝΕΛ, γιατί αυτό είναι το κύριο πρόβλημα του ελληνικού λαού, τρομοκράτες ΔΕΝ επιστρέφουν στην φυλακή μετά την άδεια(!) που τους παρέχει το ελληνικό δημόσιο. Αλήθεια δεν είναι σοκαριστικό που ο φυλακισμένος δεν θέλει να επιστρέψει στην φυλακή; Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κανείς…

 

Μέσα σε όλο αυτό τον παραλογισμό, ένα εκπληκτικό άρθρο της ισπανικής «ElPais» μας θυμίζει ότι οι εταίροι που έχουμε τόσο ψηλά είναι στην πραγματικότητα στυγνοί εκμεταλλευτές και καταστροφείς του ελληνικού λαού!

 

«Τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα είναι ευρέως γνωστά» αναφέρει η εφημερίδα και συμπληρώνει:

 «Σχεδόν το 40% των Ελλήνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας, 350.000 νοικοκυριά είναι χωρίς ρεύμα και πως το 30% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στη δημόσια υγεία».

«Έχετε παρακαλώ υπόψη σας ότι η Ελλάδα δεν θεωρείται επισήμως ότι ανήκει στον Τρίτο Κόσμο» αναφέρει μάλλον χλευαστικά το δημοσίευμα και συμπληρώνει: «Είναι ευρωπαϊκό κράτος, που ανήκει στο κλαμπ του ευρώ. Πριν λίγα χρόνια φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες για τους οποίους κέρδισε διεθνή αναγνώριση και λειτούργησε ως οχυρό σταθερότητας της ευρωπαϊκής πολιτικής στις βαλκανικές συγκρούσεις».

Το άρθρο επισημαίνει πως οι δύο ανώτατοι οικονομολόγοι του ΔΝΤ, ο Olivier Blanchard και ο Daniel Leigh παραδέχθηκαν το «λάθος» τους και πως υποτίμησαν τον αντίκτυπο των μέτρων που εφαρμόστηκαν στην Ελλάδα. «Αυτή η παραδοχή όμως, δεν ακολούθησε σε κάποια αλλαγή πολιτικής, όπως θα υποδείκνυε η κοινή λογική».

 

Η El Pais σημειώνει πως η φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης «είναι ένα μόνο παράδειγμα του μηχανισμού οδύνης που έχει τεθεί σε κίνηση, προφανώς στο πνεύμα της τιμωρίας και παραδείγματος προς αποφυγή για άλλα κράτη».

 

Δυστυχώς, όμως, οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι κρατούν κλειστά τα αυτιά τους σε τέτοιες ειδήσεις γιατί πολύ απλά δεν τους συμφέρει. Ή μήπως ήταν τυχαίο το γεγονός ότι τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διερευνά τη λειτουργία της τρόικας, μετά από παρέμβαση του Μάρτιν Σουλτς; Και ο λόγος; Το γεγονός ότι λόγω των θεσμικών εκδηλώσεων για την έναρξη της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης για το έργο της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας δεν ήταν δεδομένο!

 

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε κύριοι της κυβέρνησης! Γιατί απλά δεν παραδέχεστε ότι δεν θέλετε στα πόδια σας τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι όντως η τρόικα δεν είναι αλάθητη; Ειδικά τώρα που έχουμε και φιέστες ευρωπαϊκού τύπου!

 

Η κυβέρνηση τρέμει μήπως καταρρεύσει το παραμύθι ότι χωρίς το μνημόνιο δεν υπάρχει Ελλάδα, δεν υπάρχει ελπίδα! Για πόσο ακόμα θα τους αφήσουμε να μας εμπαίζουν;

Καλή Προεδρία να έχουμε…

 

Danioliptes.gr