Χαράλαμπος Περβανάς: “Βάλτε τέλος στον κύκλο της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας των πολιτικών “

Aπό σήμερα η Ελλάδα στην Προεδρία της ΕΕ… Ποιος θα την πληρώσει αυτήν την Προεδρία; Η Ελλάδα ή η ΕΕ θα αναρωτιέται κανείς; Λάθος απορία διότι ο Έλληνας φορολογούμενος θα είναι αυτός που θα πληρώσει το μάρμαρο και αυτή τη φορά.

 

Ο Έλληνας θα πλήρωσε και πληρώνει την επιβίωση των ελληνικών τραπεζών, που εντός ολίγου, θα επιστρέψουν στα χέρια ιδιωτών και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

 

Στο αρχείο κι η υπόθεση της σκανδαλώδους ένταξης της χώρας στο μνημόνιο με τις υπογραφές Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου, Κουβέλη, η υπόθεση που οι αρμόδιοι άλλων χωρών με την ίδια τύχη με την Ελλάδα κάθισαν στο σκαμνί και λογοδότησαν για αυτά. Στα ψιλά πέρασε κι αυτό, όπως και το σκάνδαλο των CDS και την IJ Partners, από το οποίο κερδοσκόπησε ολόκληρη η οικογένεια Παπανδρέου αλλά βρέθηκαν οι «καλοθελητές» από όλες τις παρατάξεις για να τους καλύψουν.

 

Τα ίδια και με το σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ, το σκάνδαλο των υποβρυχίων, και πιο παλιά το σκάνδαλο της Siemensκαι άλλες περιπτώσεις σκανδαλωδών διαδρομών βρώμικου χρήματος που κατέληξε σε τσέπες εθνοπατέρων, εργατοπατέρων, αγροτοπατέρων και πολλών πολλών άλλων.

 

Τόσο καιρό οι αρχές δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους, με αποτέλεσμα ο ελληνικό λαός να μην έχει λάβει ακόμη υπόψη του τι «παιχνίδι» έχει παιχτεί στην πλάτη του! Και ας έπεφταν βροχή οι δεσμεύσεις για κάθαρση και διαφάνεια από το πολιτικό σύστημα που συνεχίζει και πίνει στην υγειά του κορόιδου δηλαδή όλων ημών αφού…εμείς κερνάμε! 

 

Και κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω με το Θάνο Τζήμερο της «Δημιουργίας Ξανά» που σε ανακοίνωση σχετικά με τη δήλωση Τραγάκη για τα εξοπλιστικά αναφέρει το αυτονόητο: οτι «Σε κάθε σοβαρό κράτος, αν ένας πολίτης αποκάλυπτε ότι ήξερε για μια κλοπή εκατομμυρίων, αλλά δεν είπε τίποτε, θα τον είχε καλέσει την ίδια στιγμή ο εισαγγελέας, για να δώσει κατάθεση, τουλάχιστον. Αν δεν ήταν απλός πολίτης αλλά αντιπρόεδρος της Βουλής θα μιλούσαμε για σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Κι αν άφηνε να εννοηθεί ότι στη συγκάλυψη συμμετείχαν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας, θα κατέρρεε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Όμως εδώ φαίνεται ότι όλα τα έχουμε δει και τίποτε δεν μας κάνει πια αίσθηση. Σε μια κρίση εξομολόγησης (;) ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ι. Τραγάκης παραδέχεται ότι ήδη πριν από 10 χρόνια είχαν τεκμηριώσει πλήρως την ανάμειξη του Άκη και του Γιάννου στο πάρτι των προμηθειών στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά δυστυχώς (sic) σταμάτησαν εκεί. Όμως και σήμερα ο κος Τραγάκης σταμάτησε εκεί. Δεν μας είπε τι συμφωνία υπήρξε μεταξύ των κομμάτων του… συνταγματικού(!) τόξου, ώστε να ισχύσει η ομερτά. Πόσο τιμάται η «πολιτική γαργάρα»; Ποια ήταν τα ανταλλάγματα για τη ΝΔ; Πόσους δικούς της δεν θα «έδινε» το ΠΑΣΟΚ; Και ποια για τη δήθεν αριστερά, που κι αυτή συμμετείχε στο κουκούλωμα;»

 

Και φυσικά αυτή δεν είναι η μοναδική «πολιτική γαργάρα» που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Στα κάγκελα είχαν ανεβεί προ ημερών βουλευτές ακόμη κι από τα κόμματα της συγκυβέρνησης εναντίον της άρσης των πλειστηριασμών, για να τους ακούσουμε λίγες ημέρες αργότερα να λένε «Ναι σε όλα». Οι βουλευτές έχουν συνηθίσει τόσο πολύ πλέον στο κουκούλωμα και την ανευθυνότητα που δεν νιώθουν την υποχρέωση να σταθούν συνεπείς απέναντι στα ίδια τους τα λόγια.

 

Μέχρι πότε θα παραμένει ανοιχτός ο κύκλος της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας; Μέχρι πότε οι πολιτικοί που πληρώνονται από μας και πλουτίζουν σε βάρος μας θα αφήνουν τα διάφορα αρπακτικά και τα «πάρτι της μίζας» να συνεχίζονται; Η Δικαιοσύνη όμως έχει την υποχρέωση να τους καλέσει και να ξετυλίξει το κουβάρι της διαχρονικής συγκάλυψης. 

 

Την στιγμή που ο Έλληνας έχει πληρώσει τα χαμένα από τη λίστα Λαγκάρντ, την διάσωση των τραπεζών, τα ταξίδια του Γιώργου ανά την υφήλιο κι άλλες σπατάλες, στερείται ακόμη και βασικά αγαθά όπως τροφή και περίθαλψη. 

 

Η σιωπή της συνενοχής είναι εκκωφαντική… για αυτό και τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους και ο ελληνικός λαός να λάβει γνώση που πήγαν τα λεφτά του και οι κόποι του.

 

Χαράλαμπος Περβανάς

Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

 

Danioliptes.gr