Δεν εξοφλήθηκαν 1,64 εκατ. «χαράτσια» του 2012. Στο 1,08 δισ. οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας

Τα έτοιμα τελειώνουν για χιλιάδες Ελληνες που έχουν αναγκαστεί να απαρνηθούν το αυτοκίνητο τους κι άρα να αποφύγουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ενώ παράλληλα,  έχουν σταματήσει να πληρώνουν το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.

 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται οτι οι ανεξόφλητες οφειλές από Τέλη Κυκλοφορίας και «χαράτσι» της ΔΕΗ για το 2012 βεβαίωσε η εφορία. Ειδικότερα, όσον αφορά το τέλος ΕΕΤΗΔΕ για το 2012, βεβαιώθηκαν 1,645 ανεξόφλητες ή μερικώς εξοφλημένες οφειλές.  Σε σχέση με τα τέλη κυκλοφορίας, εισπράχθηκε 1,08 δισ., ενώ βρέθηκαν ανείσπρακτα τέλη Κυκλοφορίας που αφορούν 95.000 περίπου οχήματα. 

 

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων, οτι οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερωθούν για πιθανές οφειλές και υποχρεώσεις τους στο TAXISnet, από την επιλογή της Προσωποποιημένης Πληροφόρησης  Στοιχεία Οφειλών https://www1.gsis.gr/taxisnet/info κι οτι έχουν τεθεί σε λειτουργία οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ.

 

Κι αυτά είναι μόνο δύο κομμάτια του πολύπλοκου παζλ της υπερφορολόγησης που καλείται να συμπληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, την ώρα που έχει πολλές ακόμη οικονομικές επιβαρύνσεις.

 

Πολύ γρήγορα, θα φανούν και στα ταμεία του κράτους ότι αυτό το εκρηκτικό κοκτέηλ υπερφορολόγησης και ύφεσης θα αποδειχθεί καταστροφικό.

 

Danioliptes.gr