Δανειολήπτρια σε απόγνωση! Πλήρωσε 40 δόσεις επιπλέον εξαιτίας του παράνομου τόκου και τώρα δεν έχει να πληρώσει το δάνειο της

Σοκάρουν οι αριθμοί που αποκαλύπτουν τη μεγάλη απάτη του παράνομου τόκου που καλούνται να πληρώσουν από το υστέρημα τους οι δανειολήπτες! Και όταν, τελειώσει κι αυτό οι δανειολήπτες κινδυνεύουν με κατάσχεση ή και πλειστηριασμούς.

Τελευταίο αλλά χαρακτηριστικό παράδειγμα δανειολήπτριας – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που έλαβε δάνειο 75.000 ευρώ το οποίο θα πρέπει να αποπληρώσει σε 240 δόσεις.

 

Η σύμβαση της αν και αναφέρει οτι ο εκτοκισμός γίνεται με βάση έτος 365 (ή 366 αν το έτος είναι δίσεκτο) εντούτοις και σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων από την τράπεζα, αποδεικνύεται οτι ο εκτοκισμός γίνεται με βάση έτος 360 ημερών! Άρα, η τράπεζα παραπλανεί συστηματικά τη δανειολήπτρια η οποία τώρα βρίσκεται σε αδυναμία να αποπληρώσει το δάνειο.

 

Κι αυτό δεν είναι το μόνο σοκαριστικό στοιχείο στην συγκεκριμένη υπόθεση:

 

Η συγκεκριμένη δανειολήπτρια θα κληθεί να πληρώσει τόκους ύψους 49.328,58 ευρώ εκ των οποίων ο παράνομος τόκος υπολογίζεται σε 20.833,5 ευρώ! Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 40 δόσεις του δανείου, που εισέπραξε παρανόμως η τράπεζα! Δηλαδή σχεδόν το μισό του τόκου που επιβάλλεται στον οφειλέτη είναι παράνομος! Και στη δανειολήπτρια έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής!

 

Έχοντας επιβάλλει παράνομο τόκο που σχεδόν διπλασιάζει τον ήδη δυσβάσταχτο τόκο για το δανειολήπτη, η τράπεζα απειλεί να αρπάξει ότι μπορεί να αρπάξει! Μόνο που η αντεπίθεση έχει ξεκινήσει και τέτοιου είδους πρακτικές πρέπει να γίνουν παρελθόν για τα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Έγγραφη παραδοχή παρανομίας από την Τράπεζα Eurobank!

 

 

Danioliptes.gr