«Ένοικος» της λίστας Λαγκαρντ ο νέος υπουργός οικονομικών σύμφωνα με το «Βήμα». Ε βέβαια αφού οι έντιμοι μας τελείωσαν!

Διανύουμε ήδη την πρώτη εβδομάδα της Ελληνικής Προεδρίας και ήδη το πολιτικό σκηνικό μοιάζει … φτερό στον άνεμο! Βουλευτές περνούν το κατώφλι του Κορυδαλλού, τρομοκράτες αλωνίζουν ευτυχισμένοι έξω από της φυλακής τα σίδερα, κόμματα της αντιπολίτευσης διαλύονται και ο Τατσόπουλος διαχωρίζει την θέση από τον ΣΥΡΙΖΑ! Ήταν να μην πάρουμε φόρα έτσι;

 

Μέσα σε όλο αυτό το νηπιαγωγείο (έτσι αποκάλεσε ο Παύλος Χαϊκάλης τους συναδέλφους του στους ΑΝΕΛ) η εφημερίδα «Το Βήμα» επανέφερε ένα θέμα που ανάμεσα στην φιέστα των εγκαινίων της Προεδρίας το είχαμε ξεχάσει. Και αναφερόμαστε φυσικά στην αντικατάσταση του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

 

Και ρωτάμε εμείς γιατί να αλλάξει ο Σαμαράς ένα ΤΟΣΟ επιτυχημένο υπουργό, ο οποίος από το 2011 μέχρι τώρα προβλέπει κάθε χρόνο ότι θα έχουμε «θετικό πρόσημο» στην Ανάπτυξη; Για αυτό το «πρόσημο» διανύουμε επτά χρόνια ύφεσης, φτώχειας και εξαθλίωσης! Πάμε όμως παρακάτω. Σε ένα άρθρο το οποίο υπογράφει ο «Ειδικός Συνεργάτης» το Βήμα κάνει προβλέψεις:


«Κατά τα φαινόμενα ο πρωθυπουργός έχει προκρίνει το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Γιάννη Στουρνάρα.

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον σύμβουλό του Σταύρο Παπασταύρου, οποίος ήδη συνοδεύει εδώ και καιρό τον κ. Στουρνάρα στις συνεδριάσεις του Eurogroup και συμμετέχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Είναι ακριβές επίσης ότι ο κ. Στουρνάρας διατηρεί τις καλύτερες των εντυπώσεων από τη συνεργασία μαζί του, τόσο με τους ευρωπαίους, όσο και με την τρόικα.

Με άλλα λόγια ο κ. Παπασταύρου προπονείται εδώ και καιρό για τη θέση του υπουργού Οικονομικών και απολαμβάνει πέραν της εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά και αυτή του κ. Στουρνάρα.

 

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι ή καλύτερα αν θα γίνει αποδεκτός από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευ. Βενιζέλο κι αν η ύπαρξη του ονόματός του στη λίστα Λαγκάρντ θα υπονομεύσει την τοποθέτησή του στη θέση του υπουργού Οικονομικών».

 

Αν δεν καταλάβατε τι διαβάσατε παραπάνω, θα σας το πούμε εμείς με απλά λόγια. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο πρωθυπουργός θέλει να βάλει στην θέση του ΥΠΟΙΚ κάποιον που το όνομα του είναι στην λίστα Λαγκαρντ! Ξέρετε αυτή την λίστα των εκατομμυρίων που κανείς πολιτικός δεν αγγίζει; Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε επικεφαλείς του πιο κρίσιμου υπουργείου; Αυτή είναι η αξιοκρατία σας κύριε Σαμαρά;

 

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να αποκαλείσαι «υψηλόβαθμο στέλεχος» εάν δεν είσαι στην επίμαχη λίστα. Είναι θέμα τιμής, πώς να το κάνουμε. Και εις ανώτερα!

Danioliptes.gr