Ο Γ. Προβόπουλος στρώνει το χαλί για νέα ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών – Πριν ή μετά το ξεπούλημα

Νέο κύμα ανακεφαλαποιήσεων των τραπεζών αναμένεται να σαρώσει το Δημόσιο κορβανά, με το γνωστό πάντα επιχείρημα: «οι τράπεζες πρέπει να παραμένουν βιώσιμες κι ισχυρές ώστε να ενισχύουν με ρευστότητα τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος έπαιξε χθες και πάλι το χαρτί της ρευστότητας για να δικαιολογήσει τις επόμενες κινήσεις τους οι οποίες θα περιλαμβάνουν νέα αφαίμαξη του Δημόσιου κορβανά στο όνομα των τραπεζών.

 

Ο Γ. Προβόπουλος έστειλε μήνυμα προς τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, επιφέροντάς του το τελειωτικό χτύπημα: «Ξεχάστε, είπε, τα δάνεια από τις τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση»

 

provopoulos resftotita

 

Αποσιωπά να αναφέρει τη σημαντική ζημία του ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή για τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, που από τα περίπου 40 δισ. που έχουν δοθεί έως σήμερα για την εξυγίανση-ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα πάρουν πίσω το πολύ 16 με 18 δις.

 

Και την ίδια στιγμή, δεν πρόκειται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των τραπεζών, αλλά στο πραγματικό ξεπούλημα των τραπεζών στους διαπλεκόμενους τραπεζίτες με σημαντικές ζημιές για το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Danioliptes.gr