Ομολογούν ότι μας χρησιμοποίησαν

Στο τέλος του έτους 2009 με αρχές του έτους 2010, η πρώτη «Εξαγγελία» της νεοεκλεγείσας Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ήταν ότι το ποσοστό του δημοσίου Ελλείμματος, έφτανε στο 15%.

Προκλήθηκε πανικός, και εντός της Ελλάδας, αλλά και εκτός και κυρίως στην Ευρωζώνη. Εμείς από την θέση αυτή από την πρώτη στιγμή είπαμε στην Κυβέρνηση ότι θα πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο εξόδου της Χώρας από την κρίση, να το υποβάλλει στην Ευρώπη και να ζητήσει την ενίσχυση της για την υλοποίηση του.

Κανένας δεν μας άκουσε.

Αντ’ αυτού πήγαν και πήραν τις έξωθεν οδηγίες από τα αφεντικά της τρόικα και ήλθαν να τις εφαρμόσουν στον τόπο μας, έτσι χωρίς να τις ελέγξουν και χωρίς να ερευνήσουν τις συνέπειες που θα είχαν για τον τόπο.

Αυτό δυστυχώς έγινε παρότι κάποιοι ευθύς εξ αρχής και κάποιοι μετά από ένα χρόνο, φώναζαν ότι τα μέτρα δεν πρόκειται να αποδώσουν. Λίγο αργότερα ακόμα ακούσαμε από επίσημα χείλη του εξωτερικού, ακόμα και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι η συνταγή που μας δόθηκε ήταν λάθος.

Τότε λογικά ανέμενε καθένας ότι θα έτρεχε η Ελληνική Κυβέρνηση έξω και θα ζητούσε ευθύνες απ’ εκείνους που μας επέβαλαν τα μέτρα που εφαρμόσαμε, και θα έλεγε STOP ως εδώ, και τώρα επανορθώστε το λάθος σας.

Όμως αντί να κάνει αυτό η Κυβέρνηση έσπευσε να επιβεβαιώσει την συνέπεια της στις ανειλημμένες μνημονιακές υποχρεώσεις μας, και συνέχισε συνειδητά την πορεία στον κατήφορο. Και τώρα μόλις προχθές ακούσαμε την θρασύτατη ομολογία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ολι ρεν.

Ο κύριος αυτός, λοιπόν, όταν ρωτήθηκε από τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Χουντή για την αναδιάρθρωση του Ελληνικού χρέους απάντησε τα εξής απίστευτα: «Το 2010, όταν η Ελλάδα μπήκε στο μνημόνιο, στόχος ήταν να σωθούν οι ευρωπαϊκές οικονομίες και τράπεζες, το 2010 δεν έγινε αναδιάρθρωση (κούρεμα) του ελληνικού χρέους, για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες. Παράλληλα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ της συνέχισης του έργου της Τρόικα και της μείωσης μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ».

Παράλληλα, ο Φάρατζ είπε στον κ. Σαμαρά κατά πρόσωπο ότι «το κόμμα σας αντί να λέγεται Νέα Δημοκρατία πρέπει να λέγεται όχι Δημοκρατία διότι η Ελλάδα είναι υπό έλεγχο ξένων».
Φαίνεται πως έπεσαν πλέον οι μάσκες των Ευρωπαίων «σωτήρων» μας.

Πρώτα απ’ όλα μπροστά στα μάτια του Πρωθυπουργού μας, δεν δίστασαν να μας πουν ότι δεν είμαστε δημοκρατία, αλλά Χώρα υπό κατοχήν.

 

Αλήθεια δεν θα ήθελα να ήμουνα την στιγμή αυτή ούτε ένας ψίλος στον κόρφο του κ. Σαμαρά, αφού απάντησε με αερολογίες.

 

Από την άλλη βέβαια έχουμε την κυνική ομολογία του κ. Όλι Ρεν που προαναφέραμε, ότι δεν ενδιαφέρθηκαν για εμάς, και το Μνημόνιο που μας επέβαλαν, αλλά το έκαμαν «για να μη μεταδοθεί η οικονομική κρίση στα άλλα κράτη μέλη και στις ευρωπαϊκές τράπεζες». Και αυτοί μεν έκαναν την δουλειά τους, και όπως φάνηκε την έκαναν και πολύ καλά. Εμείς, όμως, που είμαστε; Μπορεί να μην μπορούσαμε να υποψιαστούμε ότι οι Ευρωπαίοι δανειστές μας ήθελαν να μας «χρησιμοποιήσουν», και να «αγοράσουν χρόνο» όπως ομολόγησε και ο κ. Όλι Ρεν.

Όφειλαν, όμως, να αντιληφθούν έγκαιρα το που μας οδηγούσαν τα μέτρα που μας υποχρέωναν να πάρουμε.

Ήταν υποχρεωμένοι όλοι όσοι είχαν την οικονομική ευθύνη του τόπου, να μετρήσουν την απόδοση των οικονομικών μέτρων, που μας επέβαλαν να λάβουμε, να προβλέψουν τις συνέπειες τους για την Οικονομία του τόπου μας, και να που το μεγάλο όχι.

Αλλά ακόμα και αν η Κυβέρνηση δεν είχε την δυνατότητα να το αντιληφθεί εκ των προτέρων, είχε μπροστά της τα αποτελέσματα των μέτρων, και αν δεν μπορούσε να δει και αυτό, τουλάχιστον όφειλε να ακούσει τις φωνές όλων των ειδικών που προειδοποιούσαν για το που πηγαίνουμε.

 

Όταν όμως αυτό τον τόπο τον διοικούν άσχετοι, ανεύθυνοι και καρεκλοθήρες, τότε τα αποτελέσματα είναι αυτά που ζούμε!

 

Του Περικλή Σταυριανάκη από DEAL NEWS