Το σκάνδαλο θέλει το Γερμανό του!

Κάτι ήξερε η σχετική διαφήμιση, καθώς στην περίπτωση των μεγάλων σκανδάλων στη χώρα, ένας Γερμανός υπάρχει παντού… Οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη και πάντα υπάρχει σε αυτά μία γερμανική επαφή ή γερμανική τράπεζα για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά».

Άλλωστε, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Γερμανοί έχουν … ξανάρθει στην Ελλάδα. Κι όχι για καλό.

 

Στον τόπο αυτό που έγιναν ίσως οι μεγαλύτερες και περισσότερες «αρπαχτές», αυτοί που μας κυβερνούν δεν έδειξαν καμιά διάθεση να αποκαλύψουν τις κομπίνες και τις ρεμούλες αυτές. Γι αυτό και όταν υποχρεώθηκαν να εξετάσουν διάφορα σκάνδαλα, και οι επιτροπές που τα ερευνούσαν, έφτασαν σε σημείο να αναδείξουν ενόχους, σταματούσαν! Αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά ο πρόεδρος της Εξεταστικής της Επιτροπής της Βουλής για τους εξοπλισμούς το 2005. Μέσα σε όλα υπήρχε πάντα ένας Γερμανός στην υπόθεση!

 

Και στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και στην υπόθεση των εξοπλιστικών και στην υπόθεση της SIEMENS. Σε όλες αυτές τις υποθέσεις υπήρξαν αποκαλύψεις, στις οποίες υπήρχε και κάποια γερμανική υπογραφή.

 

Ισχυρούς τριγμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία έχει προκαλέσει η απολογία του πρώην διευθυντή εξοπλισμών, Αντώνη Κάντα, ο οποίος κατονόμασε πρόσωπα και πράγματα αναφορικά με το πάρτι μίζας στα εξοπλιστικά προγράμματα.

 

Ο προφυλακισμένος Κάντας, ο οποίος έχει παραδεχθεί την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με μίζες εκατομμυρίων, κατά την τετραήμερη απολογία του αποδείχθηκε «βαθύ λαρύγγι» κατονομάζοντας ονόματα εμπλεκομένων επιχειρηματιών, εταιρειών και πολιτικών, αλλά και ολόκληρη τη διαδρομή του μαύρου χρήματος και τις διασυνδέσεις με τη Γερμανία. Φυσικά, οι εταιρίες αρνούνται τα πάντα, αλλά στη Γερμανία ξεκίνησαν ήδη εισαγγελικές έρευνες.

 

Κάπως έτσι και με τις μίζες της SIEMENS τις οποίες δεν την αποκαλύψαμε εμείς, αλλά «συρθήκαμε» να εξετάσουμε το όλο θέμα επειδή στο δικαστήριο στην Γερμανία απεκάλυψε το στέλεχος της Γερμανικής εταιρίας, ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ, ότι η εταιρία λάδωνε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα! Από ξεκίνησε η έρευνα το τεράστιο σκάνδαλο της SIEMENS, ωστόσο νωρίτερα κάποιοι προσπάθησαν να το συγκαλύψουν. Και το Γερμανό και τον Έλληνα μιζαδόρο.

 

Δύο τραπεζίτες στο στόχαστρο

 

Οι διαδρομές του χρήματος που προέρχονταν από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων -όσων αποκαλύπτει ο Κάντας και για τον ίδιο του τον εαυτό και, για παράδειγμα, αυτών του Άκη Τσοχατζόπουλου- βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτή τη φορά εστιάζονται πάνω σε δυο συγκεκριμένα πρόσωπα, που είναι κι οι δύο «τραπεζίτες». Σε έναν που δουλεύει τώρα στην ΒΝΡ Paribas και σ’ έναν ακόμα πρώην υψηλά ιστάμενο στέλεχος της κρατικής γερμανικής τράπεζας DresnerBank. Ο πρώτος «έχει» τουλάχιστον 7 εκ. ευρώ του Κάντα, για τα οποία καταβάλλεται προσπάθεια να επιτευχθεί η επιστροφή τους στην Ελλάδα. Ο έτερος τραπεζίτης στην αλλοδαπή έχει διαχειριστεί πλήθος ελληνικών χρημάτων, πολλά από τα οποία έχουν καταλήξει σε θυρίδες ή και λογαριασμούς που πολύ δύσκολα εντοπίζονται.
Οι πληροφορίες λένε, ότι οι ελληνικές αρχές θα καλέσουν σε κατάθεση – απολογία τα δύο αυτά τραπεζικά στελέχη ζητώντας τους να δώσουν όλα τα στοιχεία και τα ονόματα των προσώπων που τους παρέδωσαν χρήματα τα οποία προήρχοντο από μίζες ή άλλες παράνομες δραστηριότητες.

 

Η Deutsche Bank, το ΤΤ και η Εθνική Τράπεζα

 

Και στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το κουβάρι των επισφαλών δανείων του οποίου άρχισε πρόσφατα να ξετυλίγεται, υπάρχει γερμανικός δάχτυλος!

 

Η οσμή του σκανδάλου πηγάζει από την μέχρι πρότινος άμεμπτη Deutsche Bank  η οποία αφού τιμωρήθηκε με βαρύτατη «καμπάνα» από την Κομισιόν για τη συμμετοχή της στη χειραγώγηση του διατραπεζικού επιτοκίου της Ευρωζώνης Libor, σύρθηκε στα μμε μετά από σκάνδαλο δωροδοκίας ενός υπάλληλου της Deutsche Securites, θυγατρικής της DB για δωροδοκία. Εκτός αυτών, όλοι γνωρίζουν για το σκάνδαλο της αµαρτωλής γερµανικής τράπεζας µε τα τοξικά παράγωγα τα οποία έκρυβε επιµελώς για χρόνια µετά το 2008, θαμµένα στο βάθος των (διπλών) λογιστικών της βιβλίων, έως ότου οι αµερικανικές ρυθµιστικές αρχές αποκάλυψαν την αλήθεια.

 

Αυτό που δεν ήταν ευρέως γνωστό μέχρι πρότινος,  είναι ότι η Deutsche Bank έχει ανακαλύψει µια νέα µέθοδο για να κρύβεται ακόµα και από τις γερµανικές ρυθµιστικές αρχές, κρατώντας θαμμένα 400 δις ευρώ δανείων τα οποία έχει χορηγήσει αλλά τα οποία δεν αναφέρει στα λογιστικά της βιβλία, σύμφωνα με τον καθηγητή οικονομικής θεωρίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Βαρουφάκη. Περί τα 400 δις δανείων που έχει χορηγήσει η Deutsche Bank, και µάλιστα επισφαλών, δεν παρουσιάζονται πουθενά. Σε οποιαδήποτε άλλη

περίπτωση που εταιρεία κρύβει το παθητικό της µε τέτοιο τρόπο ο εισαγγελέαςθα εξέδιδε ένταλµα σύλληψης του διευθύνοντα συµβούλου. Στην περίπτωση της Deutsche Bank βαθειά σιγή.

 

Όπως υπογραμμίζει ο κ Βαρουφάκης, αν είχε δηλώσει τα δάνεια αυτά, σύµφωνα µε τον νόµο που διέπει τις τράπεζες παγκοσµίως (την λεγόµενη Συνθήκη της Βασιλείας) η Deutsche Bank θα έπρεπε σήµερα να βρει 13 δις νέων κεφαλαίων για να µην θεωρηθεί πτωχευµένη. Δεν το έκανε όμως. Με στόχο την εξαπάτηση αρχών, επενδυτών και καταθετών, η Deutsche Bank πήρε το ρίσκο να δηµιουργήσει νέες µεγάλες µαύρες τρύπες στο εσωτερικό της. Με την πλήρη κάλυψη της γερµανικής κυβέρνησης η οποία, βεβαίως, τα µαθαίνει όλα αυτά κατόπιν εορτής. Τέτοιου είδους δάνεια από την Deutsche Bank έχουν οι παρακάτω τράπεζες(δύο ελληνικές τράπεζες στη λίστα. Τυχαίο;)

 

• Η τώρα πια πτωχευµένη ιταλική τράπεζα Banca Monte dei Paschi di

Siena SpA

• Η επίσης πτωχευµένη ιταλική τράπεζα, Banco PopolareSC (BP)

Ηβραζιλιάνικη Banco do Brasil SA

• Η κατόπιν πτωχευµένη βελγο-ολλανδική Dexia SA (DEXB), που

δανείστηκε µεγάλα ποσά δύο εβδοµάδες πριν φαλιρίσει

• Η Al Khaliji του Κατάρ

• Το Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο (ΤΤ), που δανείστηκε εν έτει

2009 τουλάχιστον 100 εκατοµµύρια από την Deutsche Bank µε τον πιο

πάνω τρόπο

• Η Εθνική Τράπεζα, που δανείστηκε ποσό το οποίο ο

αναπληρωτής διευθύνων σύµβουλος, κ. Πέτρος Χριστοδούλου, αρνήθηκε

να πει πιο είναι όταν ρωτήθηκε από δηµοσιογράφο του Bloomberg

επικαλούµενος… «εταιρικό απόρρητο».

 

Danioliptes.gr