Βεβαίωση ληξιπρόθεσμων χρεών από την… τροχαία!

Του Άγγελου Αγγελίδη

Αντί οι άντρες της τροχαίας να ρυθμίζουν τη κυκλοφορία, να αφαιρούν πινακίδες και να μετακινούν διπλοπαρκαρισμένα οχήματα από το κέντρο των πόλεων, θα εργάζονται για το… υπουργείο Οικονομικών!

Πλέον, τα περιπολικά της τροχαίας είναι Online με το σύστημα taxisnet και κάθε φορά που θα τσεκάρουν το δίπλωμα και την άδεια κυκλοφορίας του ελεγχόμενου οδηγού, θα ενημερώνονται και για το αν χρωστά στην εφορία. Και στη περίπτωση, που ο άτυχος οδηγός βρεθεί να έχει χρέη προς το ελληνικό δημόσιο άνω των 5.000 ευρώ, τότε θα του περνούν χειροπέδες και θα τον οδηγούν στο Αυτόφωρο! Πάλι καλά δηλαδή που δεν θα τον γδάρουν στον δρόμο, βάζοντας αλάτι στις πληγές για παραδειγματισμό προς τους υπόλοιπους οδηγούς-οφειλέτες του δημοσίου.

 

Βέβαια, η συγκεκριμένη πρακτική εφαρμόζεται σε προηγμένα κράτη της βόρεια Αμερικής και της κεντρικής Ευρώπης. Αλλά εκεί έχουν λύσει τα σημαντικά προβλήματά τους και ασχολούνται με τέτοιες «λεπτομέρειες», καθώς όπως είναι γνωστό σε αυτές τις χώρες όλοι πληρώνουν τους φόρους τους. Όμως, στην Ελλάδα με τον Χριστόδουλο Ξηρό να αλωνίζει και να ετοιμάζει μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα, είναι τουλάχιστον ειρωνικό να ζητάς από τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν τη δουλειά των εφοριών και του ΣΔΟΕ!

 

Στην ουσία, η συγκεκριμένη εγκύκλιος οδηγεί στη παρανομία όλους τους οφειλέτες του δημοσίου, οι οποίοι χρωστούν περισσότερα από 5.000 ευρώ. Θα τους κάνουν να τρέμει το φυλλοκάρδι τους κάθε φορά που βγαίνουν στο δρόμο και βλέπουν μπροστά τους τροχονόμο. Φυσικά, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι δεν θα πρέπει να πληρώσουν την οφειλή τους. Ωστόσο, κρίνω το συγκεκριμένο μέτρο υπερβολικό, όταν η χώρα έχει πολλά και πιο σημαντικά ανοιχτά μέτωπα.

 

Βέβαια, υπάρχει και η παράμετρος του οφειλέτη κράτους. Δηλαδή, ο επιχειρηματίας στον οποίο το κράτος του οφείλει χρήματα και δεν του τα δίνει, έχει τη δυνατότητα να σταματήσει για έλεγχο την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και να την οδηγήσει στο αυτόφωρο; Φυσικά και όχι. Δεν μπορεί να συνεχιστεί η μονομερής επιβολής μέτρων. Δεν μπορεί τα θύματα να είναι μόνιμα οι έλληνες φορολογούμενοι και το κράτος να βρίσκεται στο απυρόβλητο… Αναρωτήθηκε η ηγεσία του υπουργείου πόσοι έλληνες θα πλήρωναν την οφειλή τους στην εφορία, αν το ελληνικό κράτος τους ξεχρέωνε;

 

Danioliptes.gr