Καινούργια ονόματα, «μπαγιάτικες ιδέες». Έτσι δεν πάμε μπροστά

«Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη». Έτσι ονομάζεται τελικά η Πρωτοβουλία των «58», που συναντήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο Περιστέρι. Με επικεφαλή τον Καθηγητή Γιάννη Βούλγαρη, η νέα αυτή πολιτική κίνηση φιλοδοξεί να φέρει τον ποθητό αέρα αλλαγής στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Και όμως βλέποντας προσεκτικά τις φωτογραφίες από την εκδήλωση, ζήτημα είναι αν θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε  κάποιον άνθρωπο κάτω των 40 ετών. Κουρασμένα πρόσωπα, κυρίως πολιτικοί και σίγουρα μεγάλοι σε ηλικία, συνθέτουν την ομάδα της μεγάλης «πολιτικής αλλαγής».

 

Που ήταν ο νέος κόσμος; Που ήταν η νεολαία η οποία είναι το μέλλον αυτού του τόπου και επιβάλλεται να πάρει την κατάσταση στα χέρια της; Γιατί χωρίς τους νέους δεν υπάρχει πνοή αλλαγής. Απλά το ίδιο κουτί με ελαφρώς αλλαγμένη την συσκευασία του.

 

Όταν μάλιστα διαβάσαμε ότι ο κ. Βούλγαρης προέρχεται από την ομάδα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, και ότι εκθείασε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, τότε πειστήκαμε ότι η «κίνηση των 58» δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα κόμμα, με νέα σύμβολα, αλλά με τις ίδιες παλιές και «σκουριασμένες» θέσεις. Τίποτα το φρέσκο, τίποτα το ριζοσπαστικό.

 

Και μετά την ανακοίνωση της «προοδευτικής παράταξης», έπεσαν βροχή τα δημοσιεύματα ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ τελείωσαν, και θα απορροφηθούν από το κόμμα του κ. Βούλγαρη, και ότι ο Βενιζέλος θα παραιτηθεί από πρόεδρος, γιατί το κόμμα ψάχνει για ένα νέο άνθρωπο.

Και μετά τι; Θα αλλάξει κάτι; Μήπως θα διαγραφεί το «αμαρτωλό» πολιτικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συνέβαλλε τα μέγιστα στην οικονομική καταστροφή της χώρας; Θα ξεχάσουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ψήφισε το Μνημόνιο και ότι ο Κουβέλης συμμετείχε σε μια κυβέρνηση που νομιμοποίησε το χαράτσι;

 

Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό των πολιτικών, οι οποίοι προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί στην πολιτική σκηνή, συγχωνεύονται με κάτι άλλο που θεωρείται καινοτόμο και φρέσκο αλλά στην ουσία είναι ένα ξαναζεσταμένο φαγητό.

 

Το θέμα που θα πρέπει να απασχολεί τους πολιτικούς, δεν είναι αν θα μπορέσουν να κατέβουν όλοι μαζί στις εκλογές κάτω από την ίδια στέγη, αλλά να κοιτάξουν πώς μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον του νέου κόσμου, που τώρα τους έχει γυρίσει την πλάτη. Και φυσικά με το να τους αφήνουν άνεργους και να τους κόβουν τα φτερά, δεν νομίζουμε ότι πετυχαίνουν τον στόχο τους.

 

Δεν χρειαζόμαστε κόμματα με καινούργια ονόματα και παλιές ιδέες. Χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους που θα κάνουν την Ελλάδα ξανά ανταγωνιστική και ανθρώπινη χωρίς να τους ενδιαφέρει αν θα χάσουν τον μισθό του βουλευτή η του υπουργού. Τους ψάχνουμε και αυτούς μαζί με τον Ξηρό…

 

Danioliptes.gr