Όχι άλλο κάρβουνο! Ο Παπανδρέου μας προτείνει λύσεις για την ανεργία των νέων!

Όταν το Οκτώβριο του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέβαινε τα σκαλιά της εξουσίας, κανείς δεν φαντάζονταν ότι οι αποφάσεις του θα δέσμευαν την χώρα για τα επόμενα 30 χρόνια.

Η πλήρης υποταγή της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις επιταγές της τρόικας και της Γερμανίας, είχε σαν αποτέλεσμα την ισοπέδωση του βοιωτικού μας επιπέδου, και μόνο εμείς γνωρίζουμε τι σταυρό σηκώνουμε κάθε μέρα, με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, και τα νέα μέτρα τα οποία ανακοινώνονται.

 

Ποιος βγήκε αλώβητος από όλα αυτά; Μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου. Μπορεί να έχασε την πρωθυπουργία το 2011, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να επανεκλεγεί βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑΣΟΚ, το 2012, άσχετα αν οι κάτοικοι της Αχαΐας τον βλέπουν με το κιάλι!

Με το που εξελέγη βουλευτής ο κ. Παπανδρέου εξαφανίστηκε από την ελληνική βουλή, και ξεκίνησε τα ταξίδια ανά τον κόσμο, είναι προφανές ότι το είχε απωθημένο. Δεν εξηγείται αλλιώς. Αφού κατέστρεψε την Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός, υπηρέτησε ως επισκέπτης καθηγητής στο HarvardUniversityκαι ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια, μιλώντας για το μέλλον της Ευρώπης και πώς μπορεί να σωθούν τα κράτη της Ευρωζώνης!

Μετά από μια σύντομη περίοδο αδράνειας ο κ. Παπανδρέου ξαναχτύπησε, και μας μίλησε για την ανεργία των νέων!

 

Ο πρώην πρωθυπουργός  κλήθηκε από τη Huffington Post στο νέο εγχείρημα του, το world post να σχολιάσει την ανεργία των νέων στην Ευρώπη και την οικονομική κρίση. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ένα βίντεο 7 λεπτών περιγράφει πως κατά τον ίδιο η Ευρώπη πρέπει να δουλέψει όλη μαζί και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. 

«Η Ευρώπη τώρα αντιμετωπίζει μια μεγάλη κρίση ,με μεγάλα χρέη κρατών μετά την οικονομική κρίση του 2008, δεν πιστεύω πως η λύση στην κρίση είναι απλώς η λιτότητα, προφανώς χρειαζόμαστε δημοσιονομική πειθαρχία, αλλά κυρίως χρειαζόμαστε ανάπτυξη. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κρίση όπως είναι σήμερα τα πράγματα ,χρειαζόμαστε διαφορετική προσέγγιση, διαφορετική πολιτική από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

 

Εμείς τον ρωτάμε, ΌΛΑ αυτά που περιγράφει γιατί δεν τα εφάρμοσε όταν είχε την δυνατότητα να το κάνει;

 

{youtube}Hcd2byVYTDs{/youtube}

Danioliptes.gr