Και χουντικός και φίλος των τραπεζιτών γίνεται; Γίνεται!

Ο άνθρωπος έχει το σκύλο ως καλύτερο φίλο, οι τραπεζίτες έχουν το Χριστογιάννη! Διότι ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης, δεν είναι μόνο φίλος της «επαναστάσεως» είναι και φίλος των απανταχού εν Ελλάδι τραπεζιτών.

 Και το απέδειξε έμπρακτα όταν στις 4 Απριλίου 2013 μαζί με τους Δημήτρη Τσουμάνη και Διονύση Σταμενίτη υπέγραφε φαρδιά πλατιά -πρώτο είναι το όνομά του- την τροπολογία με την οποία δίνεται ασυλία στους τραπεζίτες για τα θαλασσοδάνεια που έχουν δώσει στα κόμματα και σε φορείς του Δημοσίου. Η κίνηση του αυτή δεν είναι το μοναδικό του κατόρθωμα που άπλωσε βούτυρο στο ψωμί της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών και προκάλεσε ανακούφιση στον  Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ανακουφίστηκε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.

 

Φωτιά στον πολιτικό σκηνικό έβαλε με πρόσφατες δηλώσεις τους στο Action24 έβαλε ο κ. Χριστογιάννης, ο οποίος αποκάλεσε τη Χούντα των συνταγματαρχών «επανάσταση», με το επιχείρημα ότι… «δεν είναι το ίδιο με την τρομοκρατία».


«Βάζετε στην ίδια μοίρα τους χουντικούς με τους τρομοκράτες;», διερωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του για να τονίσει στην συνέχεια: «εκείνη την εποχή η Χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία».

 

Τότε, ο «γαλάζιος» βουλευτής δέχθηκε δριμύτατη κριτική από την -επίσης παρούσα στο πάνελ βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ‘Ολγα Γεροβασίλη και επιχείρησε να «τα μπαλώσει» λέγοντας: «Καλά, εγώ ήμουνα μικρός εκείνη την περίοδο και δεν θυμάμαι πολύ καλά». Όπως γράφει, η Αυγή μετά από αυτό το πρωτοφανές περιστατικό, η ΝΔ συνεχίζει να καλύπτει πλήρως το χουντικό βουλευτή…


ΣΥΡΙΖΑ: «Διαγραφή ή…»

 

Έντονη ήταν η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε από τη Ν.Δ. να διαγράψει τον βουλευτή. «Ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Χριστογιάννης παραδέχθηκε ότι υπήρξαν και υπάρχουν στελέχη στη Ν.Δ. που συμπαθούν τη Χούντα και τους χουντικούς και δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά συνέχισε λέγοντας ότι ‘η Χούντα ήταν επανάσταση .Αλήθεια, η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή Χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα; Αν όχι, οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η Ν.Δ.του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι ‘η Χούντα ήταν επανάσταση-», επισήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.


Έντονες αντιδράσεις

 

Ωστόσο, έντονες ήταν και οι αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων.
«Η δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. κ.Χριστογιάννη ότι ‘η Χούντα ήταν επανάσταση» είναι απαράδεκτη και ανατριχιαστική. Η Ν.Δ. οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στην τάξη», ανέφερε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. επισήμανε πως «στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν τέτοιες απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της». «Η Ν.Δ. οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά τη φιλοχουντική έκρηξη του βουλευτή της», πρόσθεσε η Αγίου Κωνσταντίνου. Σε αντίδραση προχώρησε, έστω και διά… των ίσων αποστάσεων μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, ο Περισσός έκανε λόγο για «κάλπικη διπολική αντιπαράθεση τις τελευταίες ημέρες», επισημαίνοντας πως «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ‘τρομοκρατική’ οργάνωση, όπως αφήνει να εννοηθεί η Ν.Δ., ούτε η Ν.Δ. ‘χουντικό’ κόμμα, όπως υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ».


Για «τάσεις νεοφασισμού» έκαναν λόγο και οι ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας, με ανακοίνωσή τους: «Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε στην κ.Βούλτεψη, που είπε ότι η Ν.Δ. δεν έχει τάσεις νεοφασισμού» τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, που καταλήγει: «Την απάντηση έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστογιάννης, που δήλωσε ότι η Χούντα ήταν επανάσταση».


Χριστονιάννης: «Διαστρεβλώσεις» Εντωμεταξύ, ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ., έπειτα από σχετικές «συστάσεις» που δέχθηκε από τη Συγγρού, επιχείρησε να ανασκευάσει, ρίχνοντας την ευθύνη… στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «διαστρέβλωση δηλώσεων». «Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας.


Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση», ισχυρίστηκε, για να προσθέσει: «Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».

 

Danioliptes.gr