Ντροπιαστικά θέματα συζήτησης μεταξύ βουλευτών. Μιλούσαν για ορτύκια, μπεκάτσες και ουρές σκύλων!

Του Ντην Βουλκίδη

Είναι προφανές ότι οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν «σηκώνουν» και πολλά –πολλά. Ίσως φταίει το γεγονός ότι ετοιμάζεται ένα τρίτο μνημόνιο το οποίο θα συνοδεύεται από νέα επαχθή και δυσβάστακτα μέτρα.

Ίσως γιατί δεν αντέχουν την πλήρη αδιαφορία του κόσμου για καθετί που σχετίζεται με τις εκλογές. Η γιατί πολύ απλά χρειάζονται επειγόντως διακοπές για να ηρεμήσουν από το υπερβολικό άγχος! Όταν λες «Ναι σε όλα» είναι λογικό μετά να περνάς και μία κρίση πανικού. Πώς να το κάνουμε. Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες.

 

Δεν ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει αλλά τα θέματα που συζητήθηκαν σήμερα στην βουλή και τα τηλεοπτικά πάνελ μεταξύ των βουλευτών, ξεπερνούν κάθε όριο φαντασίας.

Ξεκινάμε, με τους συνήθεις ύποπτους Ιορδάνη Τζαμτζή και Μιχάλη Κασσή, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα. Σύμφωνα πάντα με τον «Βηματοδότη» τα δύο τεράστια πολιτικά ονόματα εξάντλησαν τα θέματα συζήτησης τους, και λογομάχησαν για το ποιος αρμέγει(!) καλύτερα!

Άρχισαν να συζητούν πόσα αρνιά έχουν ως τώρα αρμέξει στη ζωή τους. Ο  κ. Κασσής αμφισβήτησε ότι ο κ. Τζαμτζής έχει αρμέξει και ο θιγμένος Τζαμτζής να του δείχνει τα χέρια του πόσο πρησμένα είναι από το άρμεγμα.

Η απάντηση όμως από τον Κασσή ήταν αποστομωτική και το επιχείρημα δύσκολο να καταρριφθεί: «Με τέτοια κοιλιά πώς αρμέγεις;» είπε στον κ. Τζαμτζή.

Και αν νομίζετε ότι μάλλον δεν διαβάσατε σωστά, σας έχουμε και συνέχεια. Ομάδα βουλευτών με επικεφαλή πάλι τον κ. Τζαμτζή, συνομιλούσε στους διαδρόμους της βουλής με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα. Τις ουρές των σκύλων!

 

Το κυριότερα πρόβλημα που απασχολούσε τους γαλάζιους βουλευτές ήταν οι… ουρές των σκύλων και γιατί να φορολογείται η κατοχή σκύλας και ο κάτοχος σκύλου να μένει αφορολόγητος!

 

Οι βουλευτές της ΝΔ απαιτούσαν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να επιτραπεί στο νέο νομοσχέδιο η κοπή της ουράς μόνον για τέσσερις ράτσες σκύλων. Οι βουλευτές ήταν αποφασισμένοι να το ζητήσουν από τον υπουργό και μάλιστα για να ασκήσουν πίεση έφεραν στη Βουλή και τους κυνηγούς!

 

Το πάρτι συνεχίστηκε και σύντομα η συζήτηση επεκτάθηκε στα ορτύκια, στις μπεκάτσες, στα αγριογούρουνα, αλλά και στα ζαρκάδια. Ορισμένοι βουλευτές κυνηγοί έλεγαν ότι τα κυνηγούν κρυφά αλλά τους έκοψε τη φόρα ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κ. Ν. Παπαδόδημας, ο οποίος τους είπε κατάφατσα ότι παραβιάζουν τον νόμο, ότι είναι παράνομοι, επειδή το κυνήγι των ζαρκαδιών απαγορεύεται…

 

Εάν είναι παράνομοι κ. Παπαδοδήμα, να τους βάλουμε στον Κορυδαλλό μαζί με την 17 Νοέμβρη! Αν έχετε τον Θεό σας!

 

Και κλείνουμε με το «θερμό» επεισόδιο που διαδραματίστηκε στην Βουλή μεταξύ της Βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια και του Προεδρεύοντα Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

 

Στην φράση “Είσαι αληταράς” που όπως διευκρίνισε ο γ’ αντιπρόεδρος της Βουλής, απηύθυνε η κα Ζαρούλια απέναντι στον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αντέδρασε άμεσα εφαρμόζοντας το άρθρο 80 του κανονισμού της Βουλής που προβλέπει περικοπή του 1/4 της μηνιαίας αποζημίωσης σε περίπτωση που βουλευτής δεχθεί μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

 

Και πριν από την κ. Ζαρούλια ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε αποκαλέσει «κουτούς» τα μέλη του κυβερνητικού επιτελείου!

 

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχουμε ψηφίσει να μας εκπροσωπούν στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Γιάννης Στουρνάρας που υποστηρίζει με θράσος ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους δανειστές μας.

 

Να τους χαιρόμαστε! Μια φράση ταιριάζει για να χαρακτηρίσει όλη αυτή την πολιτική τρέλα. Μας έρχεται από την αείμνηστη Σαπφώ Νοταρά : «ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ»

 

Danioliptes.gr