17 φάκελοι για την Αγροτική! – Η ΤτΕ παρέδωσε τα πορίσματα στο ΣΔΟΕ

Η ΤτΕ παρέδωσε τα πορίσματα στο ΣΔΟΕ.

Οι έλεγχοι αφορούν σε παλαιότερα δάνεια σε μεγαλοεπιχειρηματίες που είχε χορηγήσει η Αγροτική και τα οποία κατέστησαν επισφαλή ή δεν εξυπηρετούνταν.

 

Τα πορίσματα που είχε συντάξει σχετικά με τα δάνεια που είχαν λάβει από την Αγροτική 17 μεγαλοεπιχειρηματίες παρέδωσε στο ΣΔΟΕ η Τράπεζα της Ελλάδος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος διενεργούσε εξονυχιστικούς ελέγχους στην Αγροτική μετά την έρευνα που είχε διατάξει ο τότε εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Πεπόνης.

 

Κατά τις πληροφορίες, τα πορίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος αφορούν σε παλαιότερες υποθέσεις και έχουν συνταχθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα και όχι στην παρούσα χρονική συγκυρία.

 

Έγκυρες πηγές υποστηρίζουν ότι τα πορίσματα αυτά αφορούν στη συναλλακτική και δανειοληπτική δραστηριότητα που είχε η Αγροτική με 17 επιχειρηματικούς ομίλους, ορισμένα δάνεια των οποίων κατέστησαν επισφαλή ή δεν εξυπηρετούνταν. Κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν πως τα ονόματα που περιλαμβάνονται στα 17 πορίσματα είναι πολύ ηχηρά και η δημοσιοποίησή τους θα προκαλέσει θόρυβο.

 

ΑΞΙΑ