Σωθήκαμε! Σε ανασφάλιστους και άπορους τα χρήματα που επιστρέφουν από μίζες

Για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών, την παροχή στέγης σε άπορους φοιτητές και τη διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα Braille για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών θα διατεθούν τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ. ευρώ) που προέρχονται από μίζες και έχουν συγκεντρωθεί σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης στο υπουργείο Οικονομικών με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας και Παιδείας, Άδ. Γεωργιάδη και Κ. Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα.

Βάσει της απόφασης αυτής, το ποσό των 17,7 εκατ. ευρώ που προέρχεται από τη δήμευση ή την επιστροφή ποσών που σχετίζονται με παρανόμως χορηγηθείσες προμήθειες εξοπλιστικών ή άλλων προγραμμάτων θα διατεθεί σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

 

Ποια τρύπα να κλείσουν πρώτα και ποιον άπορο ή ανασφάλιστο να ενισχύσουν αυτά τα ψίχουλα που εισέρχονται στα κρατικά ταμεία από την «επιστροφή των κλεμμένων»; Ακόμη κι αν όντως τα χρήματα αυτά δοθούν για αυτούς τους σκοπούς, είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες κι είναι τόσο λίγα τα χρήματα που καταφέρνει να συγκεντρώσει ο κρατικός μηχανισμός.


Κι οι ενδοιασμοί για το αν τελικώς αυτός ο ειδικός λογαριασμός της ΤτΕ, δεν διατυπώνονται τυχαία ή απλώς κακοπροαίρετα.

 

Σχεδόν 6 χρόνια μετά, αναζητήθηκαν οι ευθύνες γιατί έμειναν αναξιοποίητα τα χρήματα του “Ταμείου Μολυβιάτη” για τις πυρόπληκτες περιοχές του 2007. Το περίφημο ταμείο Μολυβιάτη είχε 120 εκατ. ευρώ και ξαφνικά το ποσό μειώθηκε κατά 27 εκατ. Ευρώ. Επίσης, χάθηκε το ποσό του 1.200.000 ευρώ που είχε δοθεί με επιταγή από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.

 

Με τέτοια παραδείγματα στην μνήμη της κοινής γνώμης είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς αν όντως ακόμη και αυτά τα ψίχουλα που έχει μαζέψει το ελληνικό Δημόσιο από τις μίζες, θα δοθούν στους άπορους και τους ανασφάλιστους Έλληνες.

 

Danioliptes.gr