Τράπεζα παρέκαμψε το Δημόσιο για να αρπάξει το σπίτι πενταμελούς οικογένειας

Βραβείο ραδιουργίας θα μπορούσε να παραδώσει κανείς στο διευθυντή του υποκαταστήματος τράπεζας που έστειλε ειδοποιητήριο κατάσχεσης, όπου ορίζεται κι η ημερομηνία πλειστηριασμού, στον εγγυητή και όχι στον πρωτοοφειλέτη του δανείου!

 

Συγκεκριμένα, η τράπεζα απέστειλε το κατασχετήριο σε 35χρονη, που είναι εγγυήτρια του δανείου ύψους 25.900 ευρώ, ενός 42χρονου δανειολήπτη – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Στο ειδοποιητήριο αναφέρεται ως ημερομηνία εκπλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας της οικογένειας η 12η Φεβρουαρίου 2014.

 

 

“Προφανώς, η τράπεζα απέστειλε το κατασχετήριο στην εγγυήτρια κι όχι στον πρωτοοφειλέτη, καθώς ο 42χρονος έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 90.000 ευρώ, κι άρα το δημόσιο θα εισέπραττε πρώτο τις απαιτήσεις του στην περίπτωση που το ακίνητο βγει στον πλειστηριασμό. Άρα η τράπεζα θα έμενε με άδεια χέρια! Για το λόγο αυτό, στράφηκε κατά της 35χρονης εγγυήτριας του δανείου, που ως άνεργη και μητέρα 3 παιδιών, θα είναι δύσκολο να βρει, μέσα σε διάστημα περίπου 15 ημερών, τα χρήματα που απαιτούνται για τις δικαστικές δαπάνες κατάθεσης της ανακοπής κατά του πλειστηριασμού” τόνισε μιλώντας στο radio1d.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς.

 

Με αυτούς κι άλλους «ευφάνταστους» τρόπους επιχειρεί το ελληνικό τραπεζικό σύστημα να παρακάμψει το Δημόσιο και τις απαιτήσεις του έναντι των φορολογούμενων. Αυτή είναι η απάντηση σε όσα έχει «προσφέρει» για την σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος.

 

 

Και πιθανόν, το Δημόσιο απλά παρακολουθεί αυτό τη ληστρική τακτική για να πάρει μαθήματα!

 

Danioliptes.gr