Ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος. Ο Σαμαράς ενδιαφέρθηκε για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Δεν αντέχουμε τόσο θέατρο!

Του Ντην Βουλκίδη

Και ξαφνικά έγινε το θαύμα και οι πολιτικοί άρχισαν να ενδιαφέρονται για εμάς! Με μια εντολή ο Πρωθυπουργός γύρισε το αεροπλάνο του και αντί να προσγειωθεί στην Αθήνα έκανε μια στάση – αστραπή στην Κεφαλονιά για να δει από κοντά το μέγεθος του καταστροφικού σεισμού των 5.9 ρίχτερ.

Προφανώς γυρνώντας από την συνάντηση του με τον Πρόεδρο Πούτιν, ένα κύμα ανθρωπιάς τον κατέκλυσε! Δεν εξηγείται αλλιώς.

 

«Ήρθα εδώ για να δείξω στους Κεφαλλονίτες ότι ολόκληρη η Ελλάδα είναι μαζί τους» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο κ. Σαμαράς από το νησί. Και μετά άρχισαν οι υποσχέσεις, ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα μέχρι την Δευτέρα, ότι το απίστευτα μεγάλο επίδομα των 586 ευρώ θα δοθεί στην ώρα του στους σεισμοπαθείς,  χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια και άλλα τέτοια ωραία και ευχάριστα.

 

Ταυτόχρονα, τις τελευταίες μέρες «έπαιζε» και η είδηση ότι πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ που μαζεύτηκαν από τις μίζες θα μοιραστούν απλόχερα σε σημαντικούς τομείς όπως αυτοί της Υγείας και της Παιδείας, και γενικότερα στον «φτωχό και αδικημένο» λαό. Το διαφήμιζε και ο Γεωργιάδης σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ που εμφανίστηκε.

 

Είδατε τελικά πόσο καλή και ανθρώπινη είναι η ελληνική κυβέρνηση; Χρειάστηκε μια φυσική καταστροφή για να φέρει στην επιφάνεια όλα τα αισθήματα καλοσύνης και ανθρωπιάς που έκρυβαν τόσο καιρό ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του. Δεν σας θυμίζει λίγο την «χριστουγεννιάτικη ιστορία» του Καρόλου Ντίκενς, όπου ο τσιγκούνης Scrooge μοίρασε απλόχερα όλη την περιουσία του στους φτωχούς υπαλλήλους του; Τελικά ζούμε μεγάλες στιγμές!

 

Αυτό που έμεινε τώρα, είναι να επισκεφτεί ο κ. Σαμαράς και τις φτωχογειτονιές των μεγάλων πόλεων της Ελλάδας για να δει από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα της μνημονιακής του πολιτικής. Χωρίς κάμερες, χωρίς διαφήμιση και χωρίς τους άνδρες της ασφάλειας του. Μάλλον ονειρεύομαι έτσι;

 

Κάπως έτσι είχε πράξει και ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όταν το 2007 έβαλε το διάσημο πλέον πράσινο μπουφάν του και πήγε να δει τα καμένα στην Ηλεία. Και έγινε και πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων, με κάθε επισημότητα.

 

Φτάσαμε στο σημείο το αυτονόητο να μας φαίνεται εξωπραγματικό! Αυτό δηλαδή που πρέπει να κάνει κάθε πολιτικός αρχηγός που σέβεται τον εαυτό του, να είναι κοντά στον λαό του, όταν γίνεται στην Ελλάδα είναι πρώτη είδηση!

 

Και βέβαια είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ τυχαίο το γεγονός ότι όταν ο Καραμανλής πήγε στα καμένα, μετά από λίγους μήνες έγιναν πρόωρες εκλογές και κέρδισε με 152 βουλευτές.

Και είναι επίσης τυχαίο, ότι τώρα που σε λίγους μήνες έχουμε διπλές εκλογές, ο πρωθυπουργός μας μοιράζει λεφτά λες και είναι ο Άγιος Βασίλης, και επισκέπτεται «αιφνιδιαστικά» χτυπημένα από σεισμό νησιά!

 

Μα είναι δυνατόν 1.5 χρόνο που κρατάει το τιμόνι της κυβέρνησης να είναι εξαφανισμένος, ούτε στην Βουλή δεν πήγαινε, και τώρα ξαφνικά να τον έπιασε ο πόνος για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς; Τόση κοροϊδία πια;

 

Δυστυχώς οι πολιτικοί μας εμπαίζουν και εμείς τους λέμε και ευχαριστώ …

 

Danioliptes.gr