Η BILD προαναγγέλλει επίθεση στις περιουσίες των Ελλήνων

Το΄πε, το πε… η Bild προαναγγέλλει επίθεση στις περιουσίες των Ελλήνων κι αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα νοικοκυριά στην Αθήνα είναι πλουσιότερα από αυτά στο Βερολίνο».

Την πρόταση της Bundesbank να επιβληθεί κεφαλαιακός φόρος, δηλαδή να δημευθεί τμήμα των περιουσιών των Ελλήνων, επικροτεί με το γνωστό τρόπο της η γερμανική εφημερίδα «Bild», σε σχετικό δημοσίευμα με τίτλο: «Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς».


Και συνεχίζει προκλητικά: «Ήδη το συνηθίσαμε: εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες. Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και είναι οικονομικά τελειωμένοι. Ωστόσο, η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα, οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!». Η εφημερίδα παραπέμπει σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ – έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς!».

 

Στη συνέχεια, η εφημερίδα όχι απλά δεν αναφέρει ότι ο Γερμανός φορολογούμενος έχει κερδίσει από την κρίση, αλλά υποστηρίζει ότι πληρώνει για την ελληνική διάσωση και ζητεί να πληρώσουν οι Έλληνες από τις περιουσίες τους.

 

Η εφημερίδα συνεχίζει το  σχέδιο της, δηλαδή, να στρέψει το γερμανικό λαό εναντίον του ελληνικού, με στόχο να μεταφέρει τις όποιες διαφορές έχουν οι κυβερνήσεις του ενός και του άλλου λαού στους ίδιους τους πολίτες. Μόνο που η γερμανική κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει και η ελληνική απλά υπογράφει.

 

Danioliptes.gr