Ο κολλητός του Κώστα Καραμανλή, κ. Άγγελος Φιλιππίδης

του Άγγελου Αγγελίδη

Η απίστευτη δήλωση του πρώην διοικητή του ΤΤ, Άγγελου Φιλιππίδη, πως διώκεται στην Ελλάδα γιατί είναι φίλος του… Κώστα Καραμανλή, έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι γνώριζαν: τη στενή σχέση διαπλοκής ανάμεσα στους πολιτικούς και τους τραπεζίτες.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος για χρόνια κρατούσε το τιμόνι μίας κρατικής τράπεζας, απλά διορίστηκε σε αυτή τη θέση, όχι για τις σπουδές του ή για την αξιόλογη εμπειρία του, αλλά γιατί απλά γνώριζε τον τότε πρωθυπουργό! Ο κ. Φιλιππίδης, του οποίου την έκδοση στην Ελλάδα επιθυμούν (;) οι αρχές, είχε αλώσει μία ολόκληρη τράπεζα και τη βύθισε. Εύλογα αναρωτείται κανείς με ποια κριτήρια διορίστηκαν και οι υπόλοιποι διοικητές κρατικών τραπεζών. Προφανώς, με τα ίδια του κ. Φιλιππίδη! Επομένως, δεν θα πρέπει να δημιουργεί έκπληξη η χορήγηση των θαλασσοδάνειων στα πολιτικά κόμματα (και κυρίως σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από τις διοικήσεις των κρατικών τραπεζών. Δηλαδή, αν σε καλούσε στο τηλέφωνο ο “κολλητός” σου, ο οποίος τύγχανε να σε έχει διορίσει και να είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, θα απέρριπτες την αίτηση δανείου του; ΟΧΙ. Και φυσικά, οι πολιτικοί φρόντισαν να καλύψουν τους… ανοιχτοχέρηδες (με άλλων τα χρήματα) διοικητές τραπεζών, χορηγώντας τους δικαστική ασυλία. Όμως, έτσι καταστράφηκε μία ολόκληρη χώρα και καλούνται πλέον οι πτωχευμένοι έλληνες πολίτες να πληρώσουν και πάλι στα σπασμένα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο διάλογος του Άγγελου Φιλιππίδη με τον τούρκο δικαστή είναι ο εξής:

 

Δικαστής: Έχετε κληθεί ποτέ να απολογηθείτε ενώπιον δικαστού ή έχετε δώσει ποτέ εξηγήσεις για τα αδικήματα;

 

Απάντηση : Προσπαθούσα να δώσω εξηγήσεις, αλλά δεν με δέχονταν.

 

Δικαστής : Σας κάλεσαν ποτέ;

 

Απάντηση:  Οχι ποτέ.

 

Δικαστής: Εσείς γιατί πιστεύετε ότι έγιναν όλα αυτά, όπως η έκδοση ενταλμάτων

σύλληψης;

 

Απάντηση: Πιστεύω ότι οι λόγοι είναι πολιτικοί … Διώκομαι διότι ήμουν υποστηρικτής του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ Φιλιππίδης έχει αποχωρήσει από τις φυλακές του Μαλτεπέ και έχει μεταβεί με τη συνήγορό του να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα για να διευθετήσει για τα περαιτέρω. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η οποία έφτασε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην ελληνική Εισαγγελία Εφετών το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του κ. Φιλιππίδη είναι παράνομο και δεν πρέπει να εκτελεστεί διότι δεν διεξήχθη προανάκριση και δεν εκλήθη ποτέ να απολογηθεί. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η απόφαση αναφέρεται κυρίως στο γεγονός ότι στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης ο κατηγορούμενος Αγγ. Φιλιππίδης δεν εκλήθη να δώσει εξηγήσεις.

 

Η ελληνική Εισαγγελία Εφετών και το τμήμα εκδόσεων με αλλεπάλληλα σήματα προς το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης ζητάει να κρατηθεί ο κ. Φιλιππίδης με βάση το δεύτερο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί σε βάρος του για τα δάνεια προς τον επιχειρηματία Ευθυμίου. Ο συνήγορός του Θανάσης Βαρλάμης πρόκειται να ταξιδέψει στην Τουρκία για να συντομεύσει τις διαδικασίες εκδίκασης της νομιμότητας του δεύτερου εντάλματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διοικητής του Τ.Τ., λειτούργησε καταχρηστικά για να αυξήσει την περιουσία τρίτων και συγκεκριμένα επιχειρηματιών, βλάπτοντας την περιουσία του δημοσίου, ενώ όπως τονίζεται, παραπλάνησε μέλη του ΔΣ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου προκειμένου να πετύχει την έγκριση της συμμετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη θυγατρική του ομίλου DEMKO εταιρεία BestLine του Δ. Κοντομηνά.

 

Danioliptes.gr