Σε τραπεζική παγίδα εξελίχθηκαν πολύ σύντομα τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ. Διαβάστε το παράδειγμα ενός επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη και αξιολογήστε την “όφελος” του από το ταμείο και την εγγυοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου.

 

Όταν η ΕΤΕΑΝ ΑΕ – παλαιότερα ως ΤΕΜΠΜΕ ΑΕ – διαφήμιζε τα προγράμματα εγγυήσεων , αναφερόταν σε επενδυτικά δάνεια, σε κεφάλαια κίνησης και σε χρηματοδοτικές μισθώσεις, ενώ από τον Οκτώβριο του 2012 δημιουργήθηκε πρόγραμμα εγγύησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για την έκδοση εγγυητικών επιστολών.

 

Όπως υποστηρίζει, μέσω των προγραμμάτων εγγυήσεων της ΕΤΕΑΝ ΑΕ έχουν επωφεληθεί από το 2004 περισσότερες από 60.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Παράδειγμα για το πώς ακριβώς «ωφελήθηκε» από το δάνειο του ταμείου αποτελεί το παράδειγμα επιχειρηματία – μέλους του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος το οποίο ανέλυσε στο radio1d.grο συνεργάτης του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Γιώργος Διονυσάτος.

 

Όπως ανέφερε, το δάνειο το οποίο σύναψε το 2009 με μία εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έφτανε τις 90.000 ευρώ. Σύμφωνα με την δανειακή του σύμβαση, ο επιχειρηματίας θα έπρεπε να αποπληρώσει το δάνειο μέσα σε διάστημα 3 ετών, σε 6 ισόποσες δόσεις ύψους 58.333,34 ευρώ έκαστη!

 

Ο επιχειρηματίας έλαβε δάνειο ύψους 90.000 ευρώ για το οποίο θα επέστρεφε στην τράπεζα 350.000 ευρώ! Αν αυτό δεν είναι τοκογλυφική συμπεριφορά τότε τι είναι;!

 

«Το δάνειο του συγκεκριμένου δανειολήπτη, όπως και τα 2/3 των δανείων  μέσω ΤΕΜΠΜΕ είναι κόκκινα. Ουσιαστικά, η τράπεζα κλέβει το Δημόσιο αφού και η πλειοψηφία αυτών των συμβάσεων είναι με βάση έτος 360 ημερών», υπογράμμισε ο κ. Διονυσάτος. Χαρακτήρισε τις τράπεζες «κράτος εν κράτει» κι αναφέρθηκε στις δυστοκίες του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

 

Danioliptes.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.