Ευτυχώς που έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα!

Στην αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία ελπίζει η δικομματική κυβέρνηση για να διαμορφώσει πιο ευνοϊκούς όρους, εισερχόμενη στην… «τελική ευθεία» των 100 ημερών για τις ευρωεκλογές και την εκλογική αναμέτρηση στην τοπική αυτοδιοίκηση (δήμους και περιφέρειες).

Όμως, αυτό το κλίμα της υπεραισιοδοξίας, βέβαια, δεν ευδοκιμεί παρά τις «φιλότιμες» προσπάθειες τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από την Χαρ. Τρικούπη. Την ίδια στιγμή,  από το πρωθυπουργικό επιτελείο και από τον υπουργό Οικονομίας κ. Ι. Στουρνάρα προβάλλεται το επιχείρημα ότι «έρχονται καλά νέα».

 

Σίγουρα δεν έχουν στο μυαλό τους τις άσχημες προβλέψεις για τη βιωσιμότητα των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων για το 2014. 

 

“Υπάρχουν προβλέψεις και αποτελέσματα ερευνών που κάνουν λόγο για κλείσιμο 200.000 επιχειρήσεων εντός του έτους, λόγω της εφαρμογής των νέων μνημονιακών μέτρων”, υποστήριξε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης Γιάννης Παπαργύρης, μιλώντας σε εκδήλωση-ενημέρωση του φορέα για τον νέο φορολογικό νόμο.

Μάλιστα, προανήγγειλε κύκλο συναντήσεων της ΟΒΣΘ με εκπροσώπους των κομμάτων, με στόχο, όπως είπε, να τεθούν όλοι προ των ευθυνών τους και να αντιληφθούν ότι «τέτοια μέτρα δεν είναι πλέον ανεκτά από την κοινωνία και πρέπει επιτέλους όσοι νομοθετούν να αντιληφθούν ότι ένας νόμος δεν αρκεί να είναι καλός μόνο στα χαρτιά».

 

Πολύ ωραία η καλλιεργηθείσα προσδοκία για την τύχη της Ελλάδος και την δρομολόγηση όλων των ανοικτών εκκρεμοτήτων για τις τράπεζες… αλλά η Τρόικα στα μέσα Φεβρουαρίου έρχεται στην Αθήνα και θα κριθούν όλα στην πράξη.


Οι σοβαρότατες καθυστερήσεις στην ανακοίνωση της έκθεσης της Blackrock καθώς και οι συνεχείς μεταθέσεις του νόμου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έχουν προκαλέσει σοβαρότατα νομικά εμπόδια, θολώσει το τραπεζικό τοπίο και μεταθέσει για το απροσδιόριστο μέλλον την αμκ της Eurobank. 


Ωστόσο εσχάτως, έχουν καλλιεργηθεί βάσιμες και σοβαρές προσδοκίες ότι τα αρχικά εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν. 


Αν έχει βάση η προσδοκία στήριξης της Ελλάδος από την Γερμανία αυτό θα πρέπει να μετουσιωθεί σε γεγονός και στα θέματα της Τρόικα. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τελικώς οι κεφαλαιακές ζημίες θα είναι περίπου 5,2 δισεκ. ευρώ αν και κάποιοι θεωρούν ότι η Τρόικα που είχε θέσει ως στόχο τα 8,5 δισεκ. «θα συμφωνήσει με την Ελλάδα» στα 7 δισεκ. ευρώ.


Την ίδια στιγμή, που η συζήτηση για νέο δάνειο κι άρα νέο μνημόνιο έχει ανοίξει για τα καλά, ο γερμανικός τύπος συνεχίζει να «σφυροκοπά» την Ελλάδα, προκειμένου «να μην πληρώσουν οι Γερμανοί και πάλι τα δισεκατομμύρια που χρειάζονται οι απειλούμενοι από τη χρεοκοπία Έλληνες», όπως έγραφε πρόσφατα η
Bild.

 

Αφού, οι πολιτικοί μας τους δίνουν «τροφή» για σχόλια…

 

Danioliptes.gr