Στη Γερμανία για το νέο δάνειο ο Στουρνάρας

Επαφές με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τραπεζικού τομέα θα έχει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας που μεταβαίνει σήμερα στην Φρανκφούρτη για το νέο δάνειο προς την Ελλάδα που θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό έως το 2016.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί στις 14:30 τοπική ώρα με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της Deutsche Bank, Jürgen Fitschen και στις 16.00 τοπική ώρα θα ακολουθήσει συνάντηση με το Δ.Σ. της Deutsche Bundesbank.

 

Λίγο νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας θα μιλήσει για την ελληνική οικονομία σε γεύμα της επιχειρηματικής λέσχης Frankfurter Gesellschaft für Handel, Industrie und Wissenschaft, παρουσία 100 εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά ενδιαφέρεται και για την βοήθεια που προτίθεται να παράσχει το Βερολίνο στην φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων σε γερμανικές τράπεζες. Ανάλογη προσπάθεια, άλλωστε, γίνεται και με την Ελβετία που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για αναδρομική φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων.

 

Να σημειωθεί οτι η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank πρόσφατα ενεπλάκη σε σκάνδαλο το οποίο της επέφερε ζημίες μαμούθ.Οι ζημίες της πάλαι ποτέ κραταιάς τράπεζας Deutsche Bank υπολογίζονται σε 1.2 δισεκ. ευρώ και μάλιστα, προ φόρων για το τέταρτο τρίμηνο του 2013, εξαιτίας των δικαστικών εξόδων που κλήθηκε να καταβάλει λόγω των κατηγοριών για υποθέσεις διαφθοράς από μέρους στελεχών της, φοροκλοπή και χειραγώγηση επιτοκίου.

 

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε αργά χθες το βράδυ αιφνιδιαστικά —αν και αναμενόταν να εκδοθεί την επόμενη εβδομάδα—, η τράπεζα προβλέπει συνολικά για το 2013 καθαρά κέρδη 1,08 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμά ότι, παρά το γεγονός ότι και το 2014 θα υπάρχουν προκλήσεις, οι στόχοι της DT για το 2015 θα επιτευχθούν.

 

Danioliptes.gr