koinovoulia - ipalliloi

2.000 υπάλληλοι στο Κοινοβούλιο μιας χώρας που ζει με δανεικά! Και μετά κόβουμε μισθούς και συντάξεις! Εύγε!

Ένα ακόμα αρνητικό ρεκόρ πέτυχε η Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με το «Έθνος» έχουμε τους περισσότερους υπαλλήλους που εργάζονται στο Κοινοβούλιο, στην Ευρώπη! Μόνο η Γερμανία μας ξεπερνάει αλλά εκεί ο αριθμός των βουλευτών είναι διπλάσιος! Αναρωτιόμαστε, τι τους θέλουν οι 300, 1.993 υπαλλήλους;

Μια χρεοκοπημένη χώρα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά όπου σταθεί ο κ. Γεωργιάδης, δικαιολογείται να έχει τέτοιο αριθμό υπαλλήλων; Βέβαια μιλάμε για παθογένειες ετών.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το «Έθνος», οι υπάλληλοι στη Βουλή των Ελλήνων είναι υπεράριθμοι σε σχέση με τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, αλλά και προνομιούχοι σε σχέση με όλους τους άλλους εργαζομένους. Ενώ, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα, οι περισσότεροι από τους 1.993 υπαλλήλους της Βουλής -μόνιμοι και έκτακτοι- είναι διορισμένοι μάλιστα με τις πλέον αναξιοκρατικές διαδικασίες, αφού αποτελούν προσωπικές επιλογές βουλευτών και κομματικών στελεχών.

 

koinovoulia - ipalliloi

 

Και ενώ την περίοδο της Διακυβέρνησης Μητσοτάκη, οι υπάλληλοι της Βουλής ήταν μόλις 700, τα χρόνια που ακολούθησαν ο αριθμός «μαγικά» ανέβαινε!

 

Το 2009 επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου και πρόεδρο της Βουλής τον Φίλιππο Πετσάλνικο έφτασαν τους 1.600!Αν σε αυτό προστεθούν οι αστυνομικοί και οι μετακλητοί υπάλληλοι, τότε ο αριθμός έφτανε τους 2.123. Μάλιστα, επισημαίνεται πως έπρεπε να φτάσει στο 30% η ανεργία στη χώρα για να μειωθούν οι θέσεις στη Βουλή σε μόλις 130.

 

Εδώ πρέπει να σας υπενθυμίσουμε και τα «χρυσά» προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής. Γιατί όπως και να το κάνουμε, όταν δουλεύεις στον «Ναό της Δημοκρατίας» δεν είσαι κοινός θνητός!

 

Χαρακτηριστικά είναι πως έχουν δικαίωμα να στέλνουν δωρεάν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό της Βουλής, να ψωνίζουν από το συγκρότημα εξυπηρέτησης προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ τα έσοδα από τους χώρους που νοικιάζει η Βουλή πηγαίνουν στο Ταμείο Αρωγής των υπαλλήλων της Βουλής, από όπου παίρνουν το Εφάπαξ τους.

 

Δυστυχώς για εμάς, όσον αφορά την εικόνα μας, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης λειτουργούν με αξιοκρατία και διαφάνεια. Οι προσλήψεις, δεν γίνονται από το παράθυρο, ούτε με προσωπικές επιλογές των «πατέρων του έθνους». Στις ιστοσελίδες των Κοινοβουλίων αναρτάται σχετική αναφορά κάθε φορά που ανοίγει μία θέση, ενώ περιγράφεται ρητά η διαδικασία της πρόσληψης.

 

Τα «καλά νέα» δεν σταματούν εδώ. Οι «χρυσές» προσλήψεις δεν περιορίζονται μόνο στη Βουλή, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα 150 εργαζόμενοι του Οργανισμού Προώθησης Εμπορίου που ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης είχαν εξασφαλίσει εφάπαξ 180.000 ευρώ(!) μέσω ιδιωτικής ασφάλισης με ένα μέρος ή και το σύνολο των εισφορών να καταβάλλονται από το Δημόσιο.

 

Και βέβαια θυμόμαστε όλοι τον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει στην Βουλή όταν οι υπάλληλοι έμαθαν ότι θα έπρεπε να αποχαιρετήσουν τον 15ο και 16ο μισθό τους ελέω της οικονομικής κρίσης!

 

Λεφτά υπήρχαν και θα υπάρχουν λοιπόν. Σε αυτούς που δεν αξίζουν να τα παίρνουν από αυτούς που έχουν συμφέρον να τους τα δώσουν. Ο υπόλοιπος λαός ας κόψει το λαιμό του!

Danioliptes.gr