Πειθαρχική δίωξη κατά της ανακρίτριας που χειρίστηκε το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Μία ιδιαίτερα σοβαρή είδηση κυκλοφορεί από χθες και κάνει λόγο για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά της ανακρίτριας που χειρίστηκε το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, κι «αθώωσε» τον Αν. Γεωργίου.

Ο λόγος για την υπόθεση των «μαγειρεμένων» στοιχείων (2009) της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), που, έπειτα από μακρά δικαστική έρευνα, κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των εμπλεκομένων μη πολιτικών προσώπων.

 

Η είδηση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα ενισχύσει την εικόνα της δικαιοσύνης δεν υποκύπτει σε πολιτικές σκοπιμότητες ή σε ισχυρά συμφέροντα. Όμως, πέραν της δικαίωσης του ηρωικού εισαγγελέα κυρίου Πεπόνη, μία πειθαρχική δίωξη σε λειτουργό της δικαιοσύνης υποδηλώνει δύο τινά. Την ύπαρξη βαριάς αμέλειας ή δόλου κατά την διάρκεια των χειρισμών του.

Τουτ’ έστιν, ότι η απόπειρα αθώωσης του Γεωργίου είναι απόρροια βαρύτατης αμέλειας ή δόλου, πράγμα που θα φανεί στην συνέχεια.

 

Αυτό που κρίθηκε ήδη, είναι ότι η διαδικασία υπαγωγής της χώρας στο ΔΝΤ είναι αποτέλεσμα δολιότητας λειτουργών που διατηρούσαν στενές σχέσεις (ακόμα και έμμισθες) με τους δανειστές, αναφέρει το Olympia.gr. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, το μέγεθος του σκανδάλου, είναι τέτοιο όσο για μία επιχείρηση που διαπραγματεύεται συμφωνία με χρηματοπιστωτικό ίδρυμα και στις τάξης της υπάρχουν άνθρωποι ελεγχόμενοι από το ίδρυμα σε θέσεις κλειδιά. Όχι μόνον θα είναι λεόντειος η συμφωνία, αλλά οι “εγκάθετοι” του δανειστή εφ’ οσον έχουν την εξουσία, θα φτιάξουν και τα στοιχεία που διέπουν την συμφωνία στα μέτρα του δανειστή, υποσκάπτοντας τα συμφέροντα του εργοδότη τους!

 

Στην Ελλάδα λοιπόν, δύο διορισμένοι σε θέσεις εξουσίας, οι κκ Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος υπέγραψαν μία δανειακή σύμβαση, χωρίς να έχουν την έγκριση του πραγματικού διαχειριστή (κοινοβουλίου). Στην συνέχεια, ο τρίτος διορισμένος (Γεωργίου), φέρεται να χάλκευσε τα στοιχεία κατά τέτοιον τρόπο που το συνοδευτικό μνημόνιο να εξασφαλίζει αποκλειστικά τους δανειστές ρίχνοντας την χώρα στον όλεθρο.

 

Το ερώτημα είναι αν μία τέτοια απόφαση του Αρείου Πάγου μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την νομική κατάρριψη του μνημονίου αλλά και της δανειακής σύμβασης η οποία ως παράνομη, καθιστά το σύνολο του χρέους που απορρέει από αυτή ως απεχθές.

 

Danioliptes.gr