Τάδε έφη ο πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος απολογείται σήμερα στον ανακριτή για τα επισφαλή δάνεια, αφού επέστρεψε από την Τουρκία.
“Θα δώσω τη μάχη του αυτονόητου προκειμένου οι τράπεζες να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Άμα χάσω οι εισαγγελείς θα δίνουν δάνεια”, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, προσερχόμενος στον ανακριτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος για απάτη κατά του Δημοσίου και απιστία σε βαθμό κακουργήματος πρόκειται να αρνηθεί τις βαρύτατες κατηγορίες που τον βαραίνουν. Συγκεκριμένα, στο πολυσέλιδο υπόμνημα του, που φτάνει τις 200 σελίδες, αναμένεται να υποστηρίξει πως έπραξε όπως θα έπραττε κάθε πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Μάλιστα, πρόκειται να υποστηρίξει ότι ουδέποτε ζημιώθηκε η τράπεζα από τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο. Πώς θα το αποδείξει ουδείς γνωρίζει!
Ήδη ο Αγγ. Φιλιππίδης έχει κάνει λόγο στο τουρκικό δικαστήριο για..
πολιτική δίωξη, επικαλούμενος μάλιστα τις «στενές σχέσεις» του με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας, ο πρώην διοικητής του Τ.Τ. απολογούμενος θα πρέπει να αναφερθεί:
■ Στην «εξαγορά» της εταιρείας Bestline από το Τ.Τ.: κατά την πορισματική αναφορά της εισαγγελέως Παπανδρέου, «προκύπτουν ενδείξεις και δη επαρκείς περί του ότι ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ., ο οποίος ανέλαβε την επιλογή και υλοποίηση της επίμαχης “εξαγοράς” (…) παραπλάνησε ακόμα και αυτά καθ’ εαυτά τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ., προκειμένου να επιτύχει την έγκριση της εν λόγω συμμετοχής του Τ.Τ. στη θυγατρική του Ομίλου ΔΕΜΚΟ εταιρεία BESTLINE, του Δημήτρη Κοντομηνά (σ.σ. έχει αφεθεί ελεύθεpoς με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ), με σκοπό να προσπορίσει παράνομο περιουσιακό όφελος στον τελευταίο».
■ Στην έγκριση επισφαλών -κατά την κατηγορία- δανείων: ο Αγγ. Φιλιππίδης φέρεται ότι «ενήργησε, καταχρώμενος τη θέση εμπιστοσύνης που κατείχε ως πρόεδρος του επίμαχου Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος και εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες του οικονομικού συστήματος, με τη διαχείριση του οποίου ήταν επιφορτισμένος, προκειμένου να επαυξήσει την περιουσία τρίτων προσώπων (όπως στις περιπτώσεις των Γριβέα-Βάτσικα, Λαυρεντιάδη και Κοντομηνά), ήτοι προς την κατεύθυνση της δημιουργίας πλούτου εκ μέρους των τελευταίων, ενόψει του ύψους και των όρων των επίμαχων κάθε φορά χρηματοδοτήσεων, βλάπτοντας την περιουσία του Δημοσίου».
Danioliptes.gr
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.