«Κάποιες τράπεζες πρέπει να πεθάνουν»

Ένα σατανικό σχέδιο έχουν θέσει σε εφαρμογή τρόικα και ξένοι τοκογλύφοι σε βάρος των κρατικοποιημένων ελληνικών τραπεζών για να μας φάνε τις καταθέσεις.

 «Να πεθάνουν οι τράπεζες που δεν έχουν μέλλον», δήλωσε χθες η επικεφαλής του μηχανισμού Ευρωπαϊκών Τραπεζών, Daniele Nouy ανοίγοντας το δρόμο για «ξαφνικό θάνατο» των τραπεζών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κεφαλαιοποίησης.

 

Η επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού των ευρωπαϊκών τραπεζών ήταν απόλυτα σαφής προειδοποιώντας με δήλωσή της ότι «οι τράπεζες εκείνες» που δεν έχουν μέλλον θα πρέπει να τις αφήνουμε να «πεθαίνουν», με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη για τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και βεβαίως τους καταθέτες, που θα χάσουν τα σπίτια και τα χρήματά τους.


Το καμπανάκι χτύπησε ηχηρά της Daniele Nouy στην πρώτη συνέντευξή της στους Financial Times και προκάλεσε πανικό στους καταθέτες των προβληματικών τραπεζών, ιδιαίτερα στην Ελλάδα όπου σχεδόν το σύνολο των τραπεζών έχει ανακεφαλαιοποιηθεί με δημόσιο χρήμα.


Οι απειλές για κλείσιμο τραπεζών θα σπρώξουν αναγκαστικά τους καταθέτες σε ασφαλείς τράπεζες του βορρά και κυρίως στο γερμανικό τραπεζικό σύστημα προκαλώντας νέα φυγή κεφαλαίων.

 

Αναγκαστικά οι τράπεζες των υπερχρεωμένων χωρών έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο κλείσιμο ή στην άνευ όρων παράδοση σε τραπεζικούς ομίλους που ελέγχονται από τους Γερμανούς. Και στις δύο περιπτώσεις οι συνέπειες για την οικονομία είναι τραγικές. Γιατί ο αφελληνισμός των ελληνικών τραπεζών, θα οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων και τον πλειστηριασμό δεκάδων χιλιάδων σπιτιών.


Οι νέοι ιδιοκτήτες των τραπεζών είναι φυσικό να έχουν προνομιακές σχέσεις με τα πολυεθνικά μεγαθήρια τα οποία θα δανειοδοτούν αφειδώς, ενώ θα αφήσουν τις επιχειρήσεις που βρίσκονται ακόμα σε ελληνικά χέρια να σβήσουν.


Το νέο δόγμα για τις τράπεζες αποκαλύπτει τα σχέδια των ξένων τοκογλύφων για ολοκληρωτική κυριαρχία στην οικονομία των υπερχρεωμέ
νων χωρών.


Πρόκειται για μία επιλογή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τουλάχιστον καταστροφική, αφού ο ελληνικός λαός διέσωσε με το αίμα και τις θυσίες τους τις τράπεζες, τις κρατικοποίησε και τώρα κινδυνεύει να χάσει και τις καταθέσεις του με το πρόσχημα οτι αυτό είναι το συμφέρον.

 

Κλειδί τα stress-test

 

Η κ. Nouy, στη συνέντευξή της συμφώνησε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πως τα επερχόμενα stress-test (τεστ κοπώσεως) των τραπεζών, θα πρέπει να δείξουν ότι ορισμένα πιστωτικά ιδρύματα απέτυχαν. Τότε όπως είπε, οι τράπεζες αυτές θα πρέπει να αφεθούν σε ελεγχόμενη χρεοκοπία και όχι απαραίτητα να γίνονται προσπάθειες συγχωνεύσεων τους με άλλους οργανισμούς.

 

Η δήλωση αυτή προκαλεί νέα ερωτηματικά για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος, καθώς τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής, των ελληνικών τραπεζών, παρά το ότι έχουν ολοκληρωθεί εδώ και περίπου 2 μήνες δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, καθώς αν προκύψει ότι χρειάζονται νέα κεφάλαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να επιβληθεί από τις Βρυξέλλες, υποχρεωτική διαδικασία εκκαθάρισης με κούρεμα καταθέσεων.

 

Το κόστος για την οικονομία θα είναι διπλό, καθώς πέρα από τους καταθέτες, θα είναι άμεσα χαμένο και το ελληνικό δημόσιο, που έχει ήδη δανειστεί 50 δισ. ευρώ για να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.

 

Όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια της απόφασης της EE, για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνεται η εκκαθάριση των προβληματικών τραπεζών της EE. Στο κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται ρητά ότι στο τέταρτο στάδιο της εκκαθάρισης, αφού πληρώσουν, μέτοχοι, πιστωτές κτλ, θα κληθούν να πληρώσουν και οι καταθέτες με τη μορφή κουρέματος (bail-in).

 

Danioliptes.gr