Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώνουν ενοίκιο στο κράτος!

Τα χειρότερα σενάρια φαίνεται πως επιβεβαιώνονται πλήρως και ακόμη το σχέδιο εξόντωσης των ιδιοκτητών ακινήτων δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί πλήρως.

Στα 5.5 εκατομμύρια φτάνει ο αριθμός των ιδιοκτητών ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν φόρο στα ακίνητα. Μάλιστα, οι φόροι για τα ακίνητα τα τελευταία χρόνια δεν έχουν σταματήσει να αυξάνονται με αποτέλεσμα σε σχέση με το 2009 να βρίσκονται κατά επτά φορές πάνω.

 

Χαρακτηριστικό είναι, όπως γράφει και το ΕΘΝΟΣ, πως κατά μέσο όρο οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πληρώσουν 715 ευρώ σε φόρους. Ενδεικτικό είναι πως αυτός ο φόρος το 2009, ήταν στα 105 ευρώ. Ουσιαστικά, ο πολίτης θα νοικιάζει το σπίτι του στο κράτος, το οποίο μάλιστα, θα αυξομειώνει το ενοίκιο κατά το δοκούν κι όχι κατόπιν συνεννόησης με τον πολίτη.

 

Και οι αριθμοί συνεχίζουν να δείχνουν το μέγεθος της αύξησης του φόρου στα ακίνητα, αφού το 2009 οι εισπράξεις που είχε το Δημόσιο έφταναν τα 536 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φετινή πρόβλεψη για τα έσοδα, από την ακίνητη περιουσία, είναι στα 3,937 δισ. ευρώ. Πρόκειται για αύξηση που αγγίζει το 748%.

 

Ιδιοκτήτες παραχωρούν τα ακίνητα γιατί δεν έχουν να πληρώσουν

 

Οι φόροι και τα χαράτσια με τα οποία έχουν επιβαρυνθεί τα ακίνητα έχουν μετατραπεί σε αγκάθια που κάνουν τις τσέπες πολλών ιδιοκτητών να… αιμορραγούν, με αποτέλεσμα αυτοί να υποχρεώνονται να τα παραχωρούν προκειμένου να γλιτώσουν από τις φορολογικές επιβαρύνσεις.


Όπως αναφέρουν μεσίτες στο Έθνος, πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που ζητούν απλώς από τους ενοικιαστές να συντηρούν τα ακίνητα. Δηλαδή, αντί για ενοίκιο να πληρώνονται οι φορολογικές τους επιβαρύνσεις και τα υπόλοιπα έξοδα όπως λογαριασμοί, κοινόχρηστα και συντήρηση.

 

Αργά ή γρήγορα όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες θα μπουν σε αυτή τη διαδικασία αφού ήδη σε παλαιότερη δημοσκόπηση, τέσσερις στους δέκα Έλληνες εμφανίζονται έτοιμοι να εκχωρήσουν το ακίνητο του στο Δημόσιο για να γλιτώσουν την υψηλή φορολογία που το συνοδεύει αλλά και τα καταδιωκτικά μέτρα που εφαρμόζονται σε περίπτωση μη αποπληρωμής τους.

 

Κερδίζει “έδαφος” η πρωτοβουλία μέλους του Συλλόγου Δανειληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, που μέσα στην απελπισία του αποφάσισε να στείλει τα κλειδιά του σπιτιού του στο Γιάννη Στουρνάρα. Διαβάστε σχετικά:  Κραυγή απόγνωσης από άνεργο πολύτεκνο πατέρα: «Ορίστε τα κλειδιά του σπιτιού μου. Θα σας στείλω και τα παιδιά μου»!

 

Εκτίμηση σοκ για εκτόξευση των κόκκινων δανείων στο 33%

 

Κι όλα αυτά την ώρα που η εκτίμηση – σοκ της Eurobank κάνει λόγο για εκτόξευση στο 35%, ήτοι γύρω στα 77 δισ. ευρώ, στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, στο τέλος του 2014.

Το παραπάνω αποτυπώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τις τεράστιες δυσμενείς συνέπειες που έχει επιφέρει η εφαρμογή του Μνημονίου στη χώρα μας, οδηγώντας χιλιάδες δανειολήπτες στο μη περαιτέρω. Άλλωστε, στην ανάλυση της η Eurobank αναφέρει ότι το 90% της σωρευτικής αύξησης του λόγου μη εξυπηρετούμενων δανείων προς το σύνολο των δανείων την περίοδο 2008-2013 οφείλεται στη συνολική συρρίκνωση του ΑΕΠ την αντίστοιχη περίοδο, ενώ μόλις το 10% σε άλλους παράγοντες, ενώ προβλέπει έναρξη αποκλιμάκωσης αυτών από το 2015. Πάντως, υπάρχει και πιο δυσοίωνη εκτίμηση από τη PwC η οποία αναφέρει ότι τα προβληματικά δάνεια θα φτάσουν το 40% στο τέλος του 2014, ήτοι το ιλιγγιώδες ποσό των 84 δια ευρώ.

 

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κωλυσιεργεί σε σχέση με το εν λόγω ζωτικής σημασίας οικονομικό θέμα, πραγματοποιώντας συσκέψεις επί… συσκέψεων χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Άλλωστε, όπως αποδείχθηκε και από την επίσημη πρώτη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η κυβέρνηση ακολουθεί λανθασμένο δρόμο με λανθασμένες μεθόδους.

 

Danioliptes.gr