Επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς απέστειλε ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Επιστολή διαμαρτυρίας προς όλους τους πολιτικούς αρχηγούς απέστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς, με σκοπό να καταδείξει τα επιπλέον βάρη με τα οποία θα φορτώσει τους δανειολήπτες το προωθούμενο σχέδιο νόμου για τις «επιτρεπτές δαπάνες διαβίωσης» και τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη».

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ Περβανάς, οι ρυθμίσεις που προωθούνται πρόκειται να επηρεάσουν σχεδόν το 80% των Ελλήνων πολιτών, που διαθέτουν δάνειο άμεσα ή έμμεσα.  Πρόκειται για ένα πιο σφικτό κοστούμι που «ράβουν» για τους δανειολήπτες οι τράπεζες από κοινού με την κυβέρνηση, η οποία έχει ήδη δώσει το πράσινο φως για την ολοκληρωτική φτωχοποίηση των ελληνικών νοικοκυριών.

 

Κι όλα αυτά βρίσκονται ήδη στο τραπέζι, προκειμένου να αναγκάσουν και τους υπόλοιπους οφειλέτες να προχωρήσουν σε ρύθμιση με την τράπεζα, άρα και στην υπογραφή νέας δανειακής σύμβασης. Αυτό που ουσιαστικά επιχειρείται, είναι η κατάργηση όλων των δικαστικών αποφάσεων που καταδικάζουν τις τράπεζες για τους παράνομους ΓΟΣ, η κατάργηση του νόμου 3758/09 που διέπει τη λειτουργία των Εταιριών Ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμεςοφειλές κι η κατάργηση του νόμου 2251/ 94 για την προστασία του καταναλωτή.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Χαράλαμπος Περβανάς καταλήγει τονίζοντας με αυτήν την τακτική οι τράπεζες αποκομίζουν τεράστια χρηματικά ποσά υπολογίζοντας παράνομα τον τόκο με βάση έτος 360 ημερών αντί του έτους 365 ημερών. Για αυτήν την παράνομη παρακράτηση του τόκου ενημερώνει εκ νέου κι εγγράφως τους πολιτικούς αρχηγούς που ο ελληνικός λαός έστειλε στο κοινοβούλιογια να προστατεύσουν τα συμφέροντά του και να προασπίσουν τη ιδιωτική αλλά και τη δημόσια περιουσία του.

 

Danioliptes.gr