«Άλλοι ξεκοκαλίζουν και άλλοι πληρώνουν τα δάνεια» (video)

Ως 50ετές μνημόνιο θα εξελιχθεί η ενδεχόμενη επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της Real News Νίκο Μπογιόπουλο. Ο δημοσιογράφος απέδειξε με στοιχεία και νούμερα ότι τα δάνεια που λαμβάνει η Ελλάδα, αντί να μειώνουν, αυξάνουν το χρέος ενώ το σύνολο τους κι ακόμη περισσότερο το λαμβάνουν οι τραπεζίτες.

 

«Το 2009, το Δημόσιο χρέος ήταν στο 129% του ΑΕΠ, ήτοι 298 δις ευρώ. Το 2014 υπολογίζεται οτι θα φτάσει στο 175% του ΑΕΠ. Αυτή η πολιτική μεγαλώνει το χρέος», είπε.

 

Χαρακτήρισε ψέματα οτι παίρνουν δάνεια για να ενισχύσουν το Κράτος και το λαό, οτι τα δάνεια αυτά τα παίρνουν για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις κι οτι η Ελλάδα παίρνει δάνεια γιατί έχει χρέη.

 

 

Ανέφερε οτι από το 1ο και το 2ο μνημόνιο η Ελλάδα εκταμίευσε περίπου 215 δις ευρώ. Την ίδια περίοδο οι τράπεζες έλαβαν με την μορφή πακέτων κι ενισχύσεων περισσότερα από 250 δις ευρώ. (σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Χρ. Σταϊκούρας και η ΤτΕ).

 

Η Ελλάδα, είπε, έχει χρέη επειδή παίρνει δάνεια κι όχι το αντίθετο. Από το 1992 η Ελλάδα αποπλήρωσε δάνεια ύψους 851 δις.

 

 

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Ενικός:

{youtube}146Tub8R2Y4{/youtube}

 

Danioliptes.gr