Στο 175% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος. Αυτός είναι ο ορισμός της Ανάπτυξης!

Του Ντην Βουλκίδη

Την ίδια ώρα που Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης «παλεύουν υπεύθυνα» για να βγάλουν την χώρα από την κρίση, και την στιγμή που όλοι μας περιμένουμε με αγωνία την επιστροφή της τρόικας, η αλήθεια είναι ότι μας έχει λείψει, ήρθε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και για να μας μεταφέρει τα «καλά» νέα.

 

Ότι δηλαδή το δημόσιο χρέος στα τέλη του 2013 σκαρφάλωσε στα 321,47 δισ. ευρώ ή στο 175,7% του ΑΕΠ. Το σχέδιο Προϋπολογισμού 2014 προέβλεπε πως το χρέος στα τέλη του 2013 θα διαμορφωνόταν σε 325,90 δισ. ευρώ. Η διαφορά των 4,43 δισ. ευρώ έχει προκύψει λόγω της μη έγκαιρης καταβολής δόσεων εκ μέρους των δανειστών.

 

Αν αναλογιστούμε το τι έχουμε περάσει σαν λαός τα τελευταία χρόνια του Μνημονίου, τι αιματηρές θυσίες έχουν κάνει κοινωνικές ομάδες όπως οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, για τις λεγόμενες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα φτάσουμε στο εξής συμπέρασμα : ότι ο λογαριασμός απλά δεν βγαίνει. Όσους μισθούς και να κόψουν, όσες φορές και να αυξήσουν τα διόδια, όσα χαράτσια και αν επιβάλλουν οι κυβερνώντες, το τεράστιο χρέος της Ελλάδας δεν πρόκειται να μειωθεί όσο συνεχίζουμε και δανειζόμαστε αδιαλείπτως για να καλύψουμε παλαιοτέρα χρέη. Απλά θα παραμένει στάσιμο.

 

Άραγε γνωρίζουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος πόσα χρόνια θα χρειαστούμε για να ρίξουμε το ΑΕΠ στο 120 % όσο ήταν το 2009 όταν ο Παπανδρέου παρέλαβε από τον Καραμανλή; Και πόσα χρήματα, από τις ΜΚΟ – μαϊμού, θα πάνε άραγε για αποπληρωμή του χρέους, με την προϋπόθεση, ότι θα μαζέψει κάτι η κυβέρνηση;

 

Αλλά δυστυχώς όταν δανείζεσαι συνέχεια και ζεις μέσα σε μια πλαστή ευημερία, θα έρθει η ώρα του λογαριασμού. Ο κόσμος όμως τι φταίει να πληρώνει τα λάθη των πολιτικών οι οποίοι μένουν ατιμώρητοι;

 

Θαυμάστε τα κατορθώματα των οικονομικών πολιτικών του Παπακωνσταντίνου και του Στουρνάρα: 322 δις χρέος. Να το χαιρόμαστε!

 

Danioliptes.gr