Και άλλος βουλευτής που δεν έχει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Σε λίγο θα κάνουν και κίνημα «Δεν πληρώνω» μέσα στο Κοινοβούλιο!

Του Ντην Βουλκίδη

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα του νέου έτους, σε λίγο μπαίνουμε και στον Μάρτιο και τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει όσον αφορά την συμπεριφορά των Ελλήνων βουλευτών. Οι ίδιες υποσχέσεις, οι ίδιες αντιδράσεις και φυσικά οι ίδιες προκλητικές δηλώσεις, ότι δεν τους επαρκούν αυτά που κερδίζουν από την δουλειά τους κάθε μήνα!

Την αρχή είχε κάνει, αν θυμάστε ο πρώην Υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος ο όποιος είχε δηλώσει ευθαρσώς ότι αναγκάζεται να βγάλει προς πώληση την ακίνητη περιουσία του για να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ, καθώς η βουλευτική του σύνταξη δεν του έφτανε για να καλύψει τις υποχρεώσεις του.

 

Υπενθυμίζουμε ότι μετά και τις τελευταίες περικοπές που εφαρμόστηκαν τον Απρίλιο του 2013, η πλήρης βουλευτική σύνταξη ανέρχεται στα 1.975,96 ευρώ, πόσο διόλου ευκαταφρόνητο για την δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικρατεί στο σύνολο του πληθυσμού.

Τον ίδιο δρόμο με τον κ. Πάγκαλο, «διάλεξε» και ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Καμμένος σε συνέντευξη του στην «Ελευθεροτυπία».

 

Σε ερώτηση για το ποια είναι η σχέση με του με τον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, καθώς ο κ. Καμμένος προέρχεται από οικογένεια εφοπλιστών, ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ έδωσε μια αποστομωτική απάντηση δανειζόμενος στίχους από τον Χρίστο Κολοκοτρώνη :

 

«Ήμουν πλουσιόπαιδο, ναι. Σας λέω ότι όποιος είχε την τύχη να έχει μια ακίνητη περιουσία από την οικογένεια του, αυτή την στιγμή δεν έχει την δυνατότητα να πληρώσει τους φόρους που επιβάλλονται. Κανείς ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Και εμάς, θα μας κατασχέσουν ακίνητα, σας το λέω… Δεν κάνω τον φτωχό όταν ξέρω ότι περνούν δύσκολα όλοι όμως έχω κι εγώ καθυστερήσει να πληρώσω τα δίδακτρα των παιδιών μου. Παρότι έχω ένα πολύ καλό μισθό, η γυναίκα μου εργάζεται και έχω μια περιουσία. Όλοι ζοριζόμαστε…».

 

Δηλαδή ο Πρόεδρος κόμματος και βουλευτής ο οποίος αμείβεται μηνιαίως με πάνω από 6.000 ευρώ (5.750 ευρώ είναι η καθαρή αποζημίωση χωρίς τα επιδόματα και τα έξοδα γραφείου και κίνησης), μας δηλώνει ρητά ότι δεν έχει να πληρώσει την εφορία και τα δίδακτρα των παιδιών του! Μας συγχωρείτε κ. Πρόεδρε αλλά υπάρχουν και τα δημόσια σχολεία ξέρετε, που δεν έχουν δίδακτρα, ακόμα τουλάχιστον.

 

Την ίδια ώρα που ο βασικός μισθός των 586 ευρώ δεν φτάνει ούτε για να καλύψουμε τα βασικά, βλέπετε ο κόσμος δεν έχει την τύχη να δουλεύει στο Κοινοβούλιο, κάποιοι πολιτικοί συνεχίζουν να προκαλούν με τις δηλώσεις του περί φτώχειας. Ίσως θα πρέπει επιτέλους να μάθουν να κάνουν σωστή οικονομική διαχείριση γιατί ΔΕΝ γίνεται να μην τους φτάνουν 6 και 7 χιλιάδες ευρώ τον μήνα! Εμείς πώς ζούμε με 400 και 500 ευρώ δηλαδή; Δεν έχουν τον Θεό τους!

 

Αν εκείνοι δεν μπορούν να ζήσουν με τόσα χρήματα, ο κόσμος που χάνει το σπίτι του μέσα σε μια στιγμή τι να πει; Φτάνει πια τόση κοροϊδία.

 

Danioliptes.gr