Παράδειγμα οικονομίας η βουλή: χιλιάδες ευρώ σε καφέδες την ώρα που ο κόσμος πεινάει

Του Ντην Βουλκίδη

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση, των τελευταίων ετών δεν φαίνεται να επηρεάζει το Κοινοβούλιο το οποίο ξοδεύει ασύστολα χωρίς να το σκεφτεί.

Μετά την είδηση ότι η βουλή δαπάνησε το ποσό των 100.000 ευρώ σε ορκωτούς λογιστές για να υπολογίζουν το Πόθεν Έσχες των βουλευτών και τα χρέη των κομμάτων, τώρα μαθαίνουμε ότι ξοδεύτηκαν 17.000 ευρώ σε καφέδες και βουτήματα!

 

Όπως προκύπτει από την ανάρτηση της απόφασης στην ενότητα «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια» της ιστοσελίδας της Βουλής, εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 16.753 ευρώ για την αγορά νερού, καφέ και βουτημάτων που προσφέρονταν στις συναντήσεις του Προέδρου της Βουλής και των Αντιπροέδρων, στις  συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών, καθώς και στις διάφορες εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και της Διεύθυνσης Διεθνών  Σχέσεων και Οργανισμών.

 

Το ποσό αυτό αφορά τιμολόγια- δελτία αποστολής για το διάστημα Οκτωβρίου 2013-Ιανουαρίου 2014! Δηλαδή μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες η βουλή ξόδεψε 17.000 ευρώ για καφέδες και κουλουράκια. Μήπως τα φλιτζάνια ήταν από ατόφιο χρυσάφι; Γιατί αλλιώς δεν δικαιολογούνται τέτοια ποσά.

 

Είναι το λιγότερο οξύμωρο, να μας δίνουν μαθήματα οικονομίας κόβοντας μισθούς και συντάξεις οι άνθρωποι που ξοδεύουν τόσα χρήματα σε άχρηστα πράγματα. Το σίγουρο είναι ότι η κρίση δεν έχει αγγίξει το ελληνικό πολιτικό σύστημα, και ας φωνασκούν ορισμένοι βουλευτές ότι δεν έχουν να πληρώσουν τα δίδακτρα των παιδιών τους.

 

Danioliptes.gr