Στον Alpha 9,89 ο νομικός του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος Κ. Κανακάρης (ηχητικό)

Για το νέο εγχείρημα του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος προς όφελος των δανειοληπτών – μελών του μίλησε στoν Γιώργο Ψάλτη  στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89 ο δικηγόρος – συνεργάτης του Συλλόγου Κωνσταντίνος Κανακάρης.

 

«Η «εισπρακτική» του Συλλόγου δεν λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών. Υπενθυμίζει στις τράπεζες να επιστρέψουν στους δανειολήπτες όσα ποσά τους παρακρατούσαν παράνομα. Πρώτα τους ενημερώνουμε εξωδίκως και στη συνέχεια τους ενοχλούμε τηλεφωνικώς για την οφειλή τους» εξήγησε ο κ. Κανακάρης.

 

Σχετικά με την αντίδραση των υπαλλήλων των τραπεζικών ιδρυμάτων, ανέφερε οτι ήταν μουδιασμένη και οτι συνήθως ζητούν χρόνο για να ενημερωθούν. «Οι νομικοί των τραπεζών γνωρίζουν πολύ καλά για την παράνομη χρέωση που προκύπτει από τον υπολογισμό του τόκου με βάση έτους 360 ημερών» τόνισε ο κ Κανακάρης και εκτίμησε οτι η παράνομη επιβάρυνση που προκύπτει σε ένα μέσο δάνειο ύψους 150.000 ευρώ η επιβάρυνση φτάνει περίπου στα 7.000 ευρώ.

 

Ακούστε την εκπομπή του Γ. Ψάλτη εδώ

 

Danioliptes.gr