«Να ερευνηθούν τα δάνεια και των συστημικών τραπεζών»

Την επέκταση των ερευνών για επισφαλή δάνεια και στις συστημικές τράπεζες ζητά ο κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα σημαντικά ευρήματα των ερευνών για το ΤΤ, οι οποίες αποκάλυψαν μεταξύ άλλων «την ύπαρξη και λειτουργία ισχυρών θυλάκων διαπλοκής μεταξύ της κυβερνητικής εξουσίας και τραπεζικών, μιντιακών και άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων» και σημειώνει ότι «δημοσιογραφικές πληροφορίες που κάνουν λόγο για μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς επιχειρηματικούς ομίλους, πολιτικά κόμματα ΜΜΕ, αλλά και μεμονωμένους δημοσιογράφους».

 

Υπό αυτά τα δεδομένα, ο κ. Κουρουμπλής ρωτά τον υπουργό εάν προτίθεται «α) να ελέγξει όλα τα επισφαλή δάνεια, ομολογιακά ή μη καθώς και τα μετοχοδάνεια που έχουν χορηγηθεί από τις συστημικές τράπεζες και όχι μόνο β) να διερευνήσει όλες εκείνες τις περιπτώσεις κατά τις οποίες ένα πιστωτικό ίδρυμα έχει χορηγήσει επιμέρους δάνεια σε διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες τελικά ανήκουν στο ίδιο φυσικό ή εταιρικό πρόσωπο και γ) να διερευνήσει όλες τις μεγάλες διαφημιστικές δαπάνες και χορηγίες στις οποίες έχουν προβεί τα πιστωτικά ιδρύματα και οι θυγατρικές εταιρείες τους».

 

To xwni