Εξαφανίστηκε τραπεζίτης που ξέπλενε μαύρο χρήμα πολιτικών και διαπλεκόμενων επιχειρηματιών

Νέα υπόθεση Χριστοφοράκου συγκλονίζει τη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρει η KontraNews, εξαφανίστηκε τραπεζίτης που ξέπλενε μαύρο χρήμα πολιτικών και διαπλεκόμενων επιχειρηματιών.

 

Πρόκειται για Ελβετό τραπεζίτη, η εξαφάνιση του οποίου μπλοκάρει στην κυριολεξία τις έρευνες για τις μίζες των εξοπλιστικών καθώς και για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που είχε αναλάβει εργολαβικά το ίδιο πρόσωπο για λογαριασμό κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών και πολιτικών.

 

Ο ελληνικής καταγωγής Ελβετός τραπεζίτης για ολόκληρες δεκαετίες είχε στήσει ένα απέραντο πλυντήριο για το ξέπλυμα και τη διακίνηση μαύρου χρήματος στη χώρα μας.

Το πλυντήριο περιελάμβανε την κίνηση λογαριασμών μέσα από ένα δίκτυο offshore εταιρειών και τη μεταφορά πακέτων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς αυτά να περνούν μέσα από το τραπεζικό σύστημα.

 

Για τις ανάγκες της… επιχείρησης ο ίδιος και οι συνεργάτες του κρατούσαν σε μόνιμη βάση τρεις πολυτελείς σουίτες σε κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών, όπου έκαναν τις διαπραγματεύσεις με τους επώνυμους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονταν να νομιμοποιήσουν μαύρο χρήμα που προέρχονταν τις περισσότερες φορές από μίζες, που έπεφταν από τις προμήθειες του Δημοσίου, τα μεγάλα δημόσια έργα και τα εξοπλιστικά. Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, οι ενδιαφερόμενοι άνοιγαν την ίδια μέρα λογαριασμό αφού είχαν μαζί τους έτοιμες φόρμες από ελβετική τράπεζα. Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι παρέδιδαν σε μετρητά τα ποσά, τα οποία επρόκειτο να κατατεθούν. Με τα εκατομμύρια των μετρητών ο Φάνης Αυγινός πλήρωνε για λογαριασμό ξένων κολοσσών τις μίζες για τις προμήθειες του Δημοσίου και τα εξοπλιστικά.

 

Στη συνέχεια τροφοδοτούσε τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες μέσω του δικτύου των offshore εταιρειών που είχαν στήσει οι ξένες εταιρείες για τις λεγόμενες διακριτικές πληρωμές.

 

Για αυτό τώρα εμφανίζονται λογαριασμοί άσχετων επιχειρηματιών να έχουν τροφοδοτηθεί από την Siemens ή από offshore που διακινούσαν τις μίζες των εξοπλιστικών ενώ στην πραγματικότητα αυτή ήταν μια τεχνική διαδικασία που ακολουθούσε ο Ελβετός τραπεζίτης για να σβήνει τα ίχνη του μαύρου χρήματος.

 

Η εξαφάνιση του παραπέμπει στην υπόθεση Χριστοφοράκου ο οποίος λίγο πριν συλληφθεί την κοπάνησε σαν κύριος για Γερμανία όπου προστατεύεται επίσημα από την κυβέρνηση, αφού το αίτημα για έκδοση του στην Ελλάδα δεν έγινε δεκτό. Πρόκειται, πάντως, για πρόσωπο – κλειδί για τις υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τις μίζες που δόθηκαν για προμήθεια σε εξοπλιστικά, συμβάσεις του Δημοσίου και μεγάλα έργα.

 

Είναι αυτός που εμπιστεύονταν κορυφαίοι πολιτικοί προκειμένου να φυγαδεύσουν τα κλεμμένα από την Ελλάδα αλλά και κορυφαίοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες που αναζητούσαν την ασφάλεια των ανώνυμων λογαριασμών σε τράπεζες της Ζυρίχης αφήνοντας στην Ελλάδα μόνο τα χρέη των επιχειρήσεων τους.

 

Στην περίπτωση που ο τραπεζίτης αποφάσιζε να κελαηδήσει στη Δικαιοσύνη αυτομάτως ο Κορυδαλλός θα γέμιζε με διαπλεκόμενους πολιτικούς και προβεβλημένους επιχειρηματίες και αυτό ακριβώς κάποιοι ήθελαν να το αποφύγουν, για να μην εκτεθεί το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. ενόψει των κρίσιμων εκλογών που έρχονται.

 

Έπρεπε επίσης να γίνει ειδική φυλακή για χιλιάδες επίορκα στελέχη της κρατικής μηχανής οι οποίοι ξέπλυναν τις μίζες μέσω του συστήματος Αυγινού και βεβαίως ειδική πτέρυγα για πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού και της αεροπορίας που είχαν κάνει βουτιά στις μίζες των εξοπλιστικών.

 

Η εξαφάνιση του Ελβετού τραπεζίτη έχει ταρακουνήσει τη Δικαιοσύνη και για αυτό επισπεύδει τις κλήσεις για κατάθεση κορυφαίων επιχειρηματιών από το χώρο των εξοπλιστικών με πρώτο και καλύτερο τον εθνικό προμηθευτή Θωμά Λιακουνάκο.

 

Εξελίξεις και μάλιστα πριν το Πάσχα θα έχουμε και στην υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου, η σύζυγος του οποίου βρέθηκε εκτεθειμένη αφού δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ ενώ οι κουμπάροι τους οποίους εμφανίζει τώρα ως τροφοδότες αρνούνται να ανοίξουν τους δικούς τους λογαριασμούς.

 

Danioliptes.gr