Τι είναι η “ειδική αλληλογραφία” των τραπεζών προς τους δανειολήπτες

Με τα νεύρα των δανειοληπτών συνεχίζουν να παίζουν οι τράπεζες, προσπαθώντας να καθυστερήσουν στην απόδοση εγγράφων που θα αποδείξουν την παγίδα σε βάρος τους.

 

«Ειδική αλληλογραφία» θα πρέπει να περιμένει ο δανειολήπτης – μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος προκειμένου να καταφέρει να συγκεντρώσει τη δανειακή του σύμβαση και την κίνηση του λογαριασμού του και να διεκδικήσει από την τράπεζα τα παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά.

 

Το radio1d.gr επικοινώνησε με τον υπάλληλο της τράπεζας που απάντησε στο αίτημα του δανειολήπτη, θέτοντας του το ερώτημα γιατί η τράπεζα δεν απέστειλε μαζί με τη δανειακή σύμβαση και την κίνηση του λογαριασμού, όπως αιτήθηκε. «Τα υπόλοιπα έγγραφα θα σταλούν στον συγκεκριμένο πελάτη μας σε δεύτερο χρόνο μέσω ειδικής αλληλογραφίας, δηλαδή μέσω άλλης αποστολής καθώς θα εκδοθούν από άλλο τμήμα της τράπεζας» περιορίστηκε να απαντήσει ο υπάλληλος. Απέδωσε αυτήν την δυστοκία σε πρακτικούς λόγους λειτουργίας της τράπεζας. Και βέβαια, ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ήταν σε θέση να απαντήσει πότε θα γίνει η αποστολή αυτής της «ειδικής αλληλογραφίας».

 

Προφανώς, η συγκεκριμένη τράπεζα προσπαθεί να καθυστερήσει όσο μπορεί, την απόδοση των συγκεκριμένων εγγράφων που αποδεικνύουν την απάτη της σε βάρος του δανειολήπτη. Συγκεκριμένα, στη δανειακή σύμβαση που εστάλη, αναφέρεται οτι ο υπολογισμός του τόκου γίνεται με βάση έτος 365 ημερών (ή 366 ημερών) όπως ορίζει δηλαδή η κοινοτική οδηγία κι η σχετική αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου. Όμως, η τράπεζα εφαρμόζει στην πράξη τον παράνομο τρόπο υπολογισμό του τόκου με βάση έτος 360 ημερών, κάτι που αποδεικνύεται εύκολα από την κίνηση του λογαριασμού του δανειολήπτη.

 

Πρόκειται για μία αρκετά διαδομένη τραπεζική τακτική, η οποία επιβαρύνει κάθε δανειολήπτη με επιπλέον τόκο 1,3889% ημερησίως!

 

Για το λόγο αυτό, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος έχει ξεκινήσει «εκστρατεία» διεκδίκησης των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών για λογαριασμό των δανειοληπτών – μελών του.

 

«Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα»

 

Μέχρι στιγμής, οι τράπεζες κωφεύουν στις οχλήσεις για την πληρωμή του παρανόμως παρακρατηθέντος φόρου σε βάρος δανειοληπτών. Πλήρη αδιαφορία, απροθυμία συνεννόησης, αποποίηση ευθυνών εκ μέρους των Τραπεζών αντιμετωπίζει η “εισπρακτική” που συγκροτήθηκε από τον Σύλλογο Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, με σκοπό την όχληση των Τραπεζών για την πληρωμή των παράνομων τόκων στους δανειολήπτες που έχουν παρακρατήσει οι τράπεζες.

 

Οι τράπεζες παρανομούν με διάφορους τρόπους και μέσα από τις συμβάσεις δανείων καταστρατηγώντας την Απόφαση της Ε.Ε. η οποία επικυρώθηκε και με αμετάκλητη Απόφαση του Αρείου Πάγου. Με την συγκεκριμένη κοινοτική οδηγία επιβάλλεται υπολογισμός τόκων 365 ημερών και όχι 360 ημερών που εν γνώσει τους και με δόλο υπολογίζουν οι Τράπεζες για να κερδοσκοπούν.

 

Σε πείσμα όλων των ανωτέρω ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος δηλώνει αποφασισμένος να εντείνει τις προσπάθειές του για την είσπραξη των υπέρμετρων παράνομων τόκων υπέρ των δανειοληπτών έχοντας στο πλευρό του τους δανειολήπτες-μέλη του που τον εμπιστεύονται, έγκριτους δικηγόρους, έμπειρους οικονομικούς συμβούλους και την γνώση ότι ενεργεί υπέρ των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όπως αυτά ορίζονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση. Και καλεί όλους τους δανειολήπτες που πλήττονται από τις Τράπεζες να διεκδικήσουν τα αναφαίρετα δικαιώματά τους.

 

Danioliptes.gr