Αυτός είναι ο ορισμός του «φτωχού» κατά τον Αντώνη Σαμαρά

Όσο κι αν βιάστηκαν κάποιοι να πάρουν μία βαθιά ανάσα μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την διανομή των 500 εκατ. € από το πρωτογενές πλεόνασμα πρέπει να λάβει υπόψην του την ερμηνεία των «σαμαροελληνικών» ανακοινώσεων.

 

Κοντολογίς, οι χθεσινές ανακοινώσεις δίνουν τον ορισμό του φτωχού κατά τον Αντώνη Σαμαρά. Φτωχός, λοιπόν, θεωρείται κανείς αν έχει μισθό  βγάζεις : 1500€ αλλά φοράς στολή, ή μόνο 500€ αν δεν φοράς στολή. Αυτοί είναι οι «φτωχοί» κατά τον Α. Σαμαρά κι άρα όλες οι υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού δε δικαιούνται κανένα μερίδιο από το κοινωνικό μέρισμα!

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθούν από το πλεόνασμα πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε 1 εκατομμύριο ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους με εισοδηματικά κριτήρια.

 

Με αυτά τα ψίχουλα προσπαθεί η κυβέρνηση ως άλλος Κοντορεβιθούλης να βρει το δρόμο για την ανάπτυξη…

 

Για τον ιδιωτικό τομέα, η μέριμνα περιορίζεται στο 1 δισ. ευρώ η οποία αφορά στις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες, ώστε εντός του 2014 το συνολικό ποσό να φτάσει στα 2,8 δισ. ευρώ. Επίσης, το «τυράκι» στην παγίδα που στήθηκε για τον ιδιωτικό τομέα αφορά στη μείωση κατά 2,9% στις εργοδοτικές εισφορές και κατά 1% στις εισφορές των εργαζομένων από 1ης Ιουλίου. Συνολικά το κόστος εργασίας θα μειωθεί από το 44% στο 40,9%.

 

Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι σε πείσμα όσων επέμειναν περί του αντιθέτου, δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα λιτότητας. Για μετά τις ευρωεκλογές μετατίθενται τα ζητήματα αγκάθια. Το θέμα των ομαδικών απολύσεων θα συζητηθεί στα τέλη του έτους.

 

Το συνολικό ύψος του πλεονάσματος υπολογίζεται σε 3 δις. ευρώ. Κατά τις ίδιες διευκρινίσεις, η βοήθεια σε χαμηλοσυνταξιούχους και λοιπές ευπαθείς ομάδες θα δοθεί εφάπαξ το Μάιο, “ίσως και νωρίτερα”.

 

Από το πλεόνασμα, το 1 δισ. θα κατευθυνθεί στο δημόσιο χρέος.

Ως εκ τούτων προκύπτει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 πλησιάζει τα 3 δισ. ευρώ.

Με γεια μας το πλεόνασμα!

 

Danioliptes.gr