Επιστρέφουμε στο «Λεφτά υπάρχουν». Μήπως ο Παπανδρέου δεν έφυγε ποτέ;

Του Ντην Βουλκίδη

Πανηγυρικό είναι το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ανακοίνωση της «συμφωνίας» με την τρόικα. Πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν από το πλεόνασμα στους οικονομικά αδύναμους ανακοίνωσε περιχαρής ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι η Ελλάδα τα κατάφερε!

Τι ακριβώς κατάφερε, έχει αναλάβει να το ψάξει η γνωστή δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη.

 

Μέχρι να προκύψει κάτι από την έρευνα απολαύσαμε τον υπουργό υγείας κ. Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τους δημοσιογράφους ότι δεν χαίρονται για την τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης, και φυσικά δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει για πολλοστή φορά ότι το Μνημόνιο έχει τελειώσει. Πάλι καλά διότι ανησυχούσαμε.

 

Αυτός όμως που ειλικρινά γιόρτασε με την ψυχή του το νέο για το πλεόνασμα, ήταν ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος.

 

“Με την ιαχή «σήμερα σκίζω το Μνημόνιο» και κάτω από τους ήχους πνευστών, χάλκινων και κρουστών, ο βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ πανηγύρισε την επιτυχή κατάληξη της συμφωνίας με την τρόικα”, γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης και αποκαλύπτει πως ο κ. Ταμήλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, προσκάλεσε φίλους, γνωστούς (στην ταβέρνα «Χάνι» των Τρικάλων και έγινε του… Μνημονίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κάποια στιγμή ήταν τόσο μεγάλος ο ενθουσιασμός του, όπως και αυτών που είχε προσκαλέσει στην ταβέρνα, που ορισμένοι σηκώθηκαν από τα τραπέζια τους και… κόλλησαν στα κούτελα των μελών της ορχήστρας πενηντάρικα.

 

Ένα μεγάλο Εύγε στον κ. Ταμήλο για το πάρτι της ζωής του. Γιατί τώρα που λεφτά υπάρχουν μπορούμε πολύ άνετα να πετάμε πενηντάευρα σαν να είναι χαρτοπετσέτες. Τώρα το τι θα γίνει με το χρέος της Ελλάδας που ξεπερνά τα 350 δισεκατομμύρια, είναι μια άλλη ιστορία.,

 

Εμείς νιώθουμε την υποχρέωση να σας θυμίσουμε τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου Όλι Ρέν, ο οποίος μίλησε για τις 360.000 αιτήσεις για τις συντάξεις που εκκρεμούν, και στην ουσία αμφισβήτησε την ύπαρξη του πλεονάσματος :

 

«Σύμφωνα με τους δημοσιονομικούς στατιστικούς κανόνες του ΕΣΛ, η συνταξιοδότηση επηρεάζει το δημοσιονομικό έλλειμμα αφότου έχει εγκριθεί η σχετική αίτηση», που σημαίνει ότι όταν οι άνθρωποι βγαίνουν στη σύνταξη και η κυβέρνηση καθυστερεί τη διεκπεραίωση των σχετικών αιτήσεων, όπως συμβαίνει μαζικά τα τελευταία χρόνια, τότε φουσκώνει πλασματικά το πρωτογενές πλεόνασμα έχοντας απλώς μεταθέσει τις υποχρεώσεις του 2012 και 2013 στα επόμενα χρόνια».

 

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

 

Danioliptes.gr