Στη φυλακή και τραπεζικός για πλαστά δάνεια

ΟΥΤΕ ένα ούτε δύο, αλλά 36 άτομα καταδικάστηκαν για το μεγάλο σκάνδαλο με τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, συνολικού ύψους 4.100.000 ευρώ, που εκδόθηκαν με πλαστά δικαιολογητικά.

 

Τα δάνεια χορηγήθηκαν κυρίως το 2006 με πλαστά εκκαθαριστικά Εφορίας ή πλαστές βεβαιώσεις εργοδοτών.

Στο επίκεντρο της απάτης βρέθηκε μεσιτική εταιρία, η οποία εξασφάλιζε την έκδοση των δανείων, ενώ «πρωταγωνιστικό» ρόλο στην υπόθεση είχε τραπεζικός υπάλληλος στην Καλαμαριά, από το υποκατάστημα του οποίου εκταμιεύτηκαν όλα.

 

Στη φυλακή και τραπεζικός για πλαστά δάνεια θέση καταδικάζοντας συνολικά 36 άτομα, μεταξύ των οποίων τον τραπεζικό υπάλληλο, τους ιδιοκτήτες της μεσιτικής εταιρίας, αλλά και δανειολήπτες. Οι ποινές που επιβλήθηκαν ξεκινούν από φυλάκιση έξι μηνών με τριετή αναστολή και φτάνουν έως κάθειρξη 15 ετών.

Στον τραπεζικό, ο οποίος ήταν υπάλληλος στο τμήμα δανειοδοτήσεων του τραπεζικού υποκαταστήματος, επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών και οδηγήθηκε στη φυλακή, αφού το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Σε ποινές κάθειρξης 9 και 15 ετών καταδικάστηκαν αντιστοίχως δύο αδέλφια-ιδιοκτήτες της μεσιτικής εταιρίας που δρομολογούσαν τη διαδικασία χορήγησης των δανείων στους υποψήφιους δανειολήπτες.

Οι κατηγορούμενοι δανειολήπτες, πολλοί από τους οποίους εξόφλησαν τα δάνεια που έλαβαν, απολογούμενοι δήλωσαν άγνοια για την πλαστογραφία. Από την πλευρά του, ο τραπεζικός υπάλληλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι οι προϊστάμενοι του ήταν ενήμεροι για τα δάνεια.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ