Μέρισμα κοινωνικής… κοροϊδίας

Κάτι παραπάνω από κοροϊδία είναι τελικά το κοινωνικό μέρισμα στους ένστολους.

 

Ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά θα το πάρουν και κυρίως οι νέοι που έχουν μπει στα σώματα μετά το 2003 αφού μόνο αυτών οι μεικτές αποδοχές κυμαίνονται κάτω από 1500 ευρώ μεικτά. Έτσι, η κυβέρνηση καταφέρνει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Να στρέψει την κοινωνία απέναντι της και απέναντι στους ένστολους καθυβρίζοντας και τους δυο (γιατί να πάρουν αυτοί και όχι εμείς), αλλά και τους ίδιους τους ένστολους που έχουν χάσει περίπου το 40% των αποδοχών τους τα τελευταία χρόνια, όπως και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι και εμπαίζονται αφού οι περισσότεροι δεν θα πάρουν τίποτα. Και δεν είναι μόνο αυτό αλλά από πάνω έχουν και τις υπόλοιπες κατηγορίες εργαζομένων να στρέφονται εναντίον τους.

Ειδικότερα όπως έχει αποφασιστεί ποσό 500 ευρώ ανά άτομο, και χωρίς κλιμάκωση με βάση την οικογενειακή κατάσταση, θα δοθεί εφάπαξ επίδομα αλληλεγγύης στους περίπου 64.000 ένστολους από το κοινωνικό μέρισμα.

 

Στις υπόλοιπες κατηγορίες των αδυνάμων, το επίδομα δύναται να υπερβαίνει τα 500 ευρώ (χωρίς επ’ ουδενί να είναι άνω των 1.000 ευρώ), καθώς θα λαμβάνεται υπόψη και η οικογενειακή κατάσταση.

 

Ο λογικόςαπό ο Λόγος