Μπλόκο τραπεζιτών στο ενδεχόμενο έλευσης Στουρνάρα στην ΤτΕ

Φουντώνει η συζήτηση για τη διαδοχή του Γ. Προβόπουλου και ίδιο κάποιοι έχουν αρχίσει να τοποθετούνται υπέρ ή κατά της ονοματολογίας.

 

Αντιθεσμική κίνηση, που θα προκαλέσει μεγάλες τριβές και εντάσεις θεωρούν κορυφαίοι έλληνες τραπεζίτες τα σχέδια του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να αναλάβει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, γράφει σήμερα το bankingnews.gr.


Η παρέμβαση δύο κορυφαίων τραπεζιτών είναι ξεκάθαρη και ομόφωνη «είναι αδιανόητο υπουργός Οικονομικών να αναλάβει την διοίκηση της ΤτΕ θα πρόκειται για μια αντιθεσμική ενέργεια που θα ζημιώσει τον κλάδο γιατί ο Στουρνάρας είναι πολιτικό πρόσωπο και ως πολιτικό πρόσωπο θα δεχθεί ισχυρότατες βολές, τις οποίες θα πληρώσει ο τραπεζικός κλάδος. Η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη θεσμική αρχή και οποιαδήποτε ταύτιση με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική θα είναι ξεκάθαρο λάθος. Ο Στουρνάρας επιχείρησε ένα μεγάλο έργο στο ΥΠΟΙΚ αλλά η εμμονή του να αναλάβει την ΤτΕ θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις τράπεζες»


Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς οι δύο ρόλοι υπουργού Οικονομικών και διοικητή Κεντρικής Τράπεζας δεν συνδέονται και υπάρχει ζήτημα ασυμβίβαστου.

 

Danioliptes.gr