Η Μέρκελ εξάγει γερμανική τράπεζα στην Ελλάδα

To«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» έχει πλήρη εφαρμογή στην περίπτωση της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, που μόλις αφίχθη στην Ελλάδα.

 

Τη διευκόλυνση των επενδυτικών πρωτοβουλιών, που αναμένονται στην Ελλάδα από εδώ και στο εξής, με ειδικά προνόμια – κίνητρα, φέρεται να υποσχέθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, στην ελληνική κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως πληροφορείται η Voria.gr, θα ενεργοποιηθεί άμεσα το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, το «Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη», στα πρότυπα της γερμανικής τράπεζας KfW. Πρόκειται για την τράπεζα η οποία δημιουργήθηκε στην Γερμανία αμέσως μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, προκειμένου να στηριχθεί η ανασυγκρότηση της χώρας. Η τράπεζα συνέχισε να δραστηριοποιείται και μετά το τέλος της ουσιαστικής της αποστολής, καθώς το μοντέλο κρίθηκε επιτυχημένο και για …ειρηνικές εποχές.

Το Βερολίνο είχε προτείνει στην Αθήνα εδώ και περίπου δύο χρόνια την εξαγωγή του και στην Ελλάδα. Μόνο που για την κυβέρνηση τότε, οι προτεραιότητες ήταν άλλες. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ήρθε η ώρα για να μπει το project σε εφαρμογή.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Μέρκελ θα δώσει μια προίκα περίπου 100 – 150 εκατομμυρίων ευρώ στο «Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη», που θα αρχίσει να ενεργοποιείται άμεσα, με σκοπό τη χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων.

Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι το ποσό είναι μικρό, γι’ αυτό και θα επιδιώξει την αύξηση του. Οι Γερμανοί, όμως, θέλουν πρώτα να δουν την ελληνική ανταπόκριση στην πρωτοβουλία τους και μετά θα συζητήσουν αν θα δώσουν περισσότερα…

 

Danioliptes.gr