Σε δίκη για την υπόθεση της Proton

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 33 ακόμα συγκατηγορούμενοι του για την υπόθεση της PROTON BANK.

 

Μεταξύ αυτών είναι οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανασογλου, Σμαραγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακιδης και ο γιος του Γιώργος. Συγκεκριμένα, με το σχετικό βούλευμα (695/2014) του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμπονται σε δίκη, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτήν, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, απάτη και απιστία. Ταυτόχρονα, με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών οι Δημήτρης Μπίθαρης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μιχος, Χ. Ζάντα και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας, ενώ για επιμέρους πράξεις απαλλάσσονται οι Παναγιώτης Δαμιλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφωνας Κολιντζας.

 

Οι δικαστές απορρίπτουν όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους για όσους έχουν προφυλακιστεί.

 

Συγχωροχάρτι για τα θαλασσοδάνεια

 

Το κουβάρι του πολύκροτου σκανδάλου της υπόθεσης της PROTON BANK, όμως δε φαίνεται να ξετυλίγεται ακόμη, καθώς κάποιοι φροντίζουν να δώσουνσυγχωροχάρτι.

Σε πόρισμα της αρμόδιας Διεύθυνσης της ΤτΕ, αναφέρεται ότι η έγκριση θαλασσοδανείων από τις τράπεζες δεν συνιστά ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά των αρμόδιων στελεχών τους, αλλά απλές… παρεκκλίσεις, που μπορεί μάλιστα να είναι και «επιτρεπτές».

 

Την ώρα, λοιπόν, που η έρευνα του οικονομικού εισαγγελέα για τυχόν ευθύνες ελεγκτικών οργάνων της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και του ίδιου του διοικητή της, Γιώργου Προβόπουλου, σχετικά με τις διαδικασίες πώλησης της Proton Bank, τον Δεκέμβριο του 2009, από την Τράπεζα Πειραιά στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, παραμένει εκκρεμής, το εν λόγω πόρισμα της ΤτΕ, που αφορά ακόμη ένα μεγάλο -κατά τη Δικαιοσύνη- οικονομικό σκάνδαλο, έρχεται να «απαλλάξει» τα εμπλεκόμενα τραπεζικά στελέχη καθώς, σύμφωνα με το περιεχόμενο του, τα κατηγορούμενα για τη χορήγηση τους τραπεζικά στελέχη δεν έκαναν και τίποτε… μεμπτόν.

 

Από την πλευρά του, ο βασικός κατηγορούμενος του αποκαλούμενου σκανδάλου της Proton Bank, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, με συμπληρωματικό υπόμνημά του (κατατέθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο) προς την ανακρίτρια της υπόθεσης υποστήριζε ότι η έρευνα διεξάγεται μεροληπτικά σε βάρος του, ενώ από τη στιγμή που ο ίδιας κατηγορείται για παράνομα δάνεια ύψους περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, θα έπρεπε να είχε ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για απιστία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και εναντίον των Γ. Προβόπουλου και Μ. Σάλλα.

 

Danioliptes.gr