Αφορολόγητο πετρέλαιο υποσχέθηκε ο Σαμαράς

Μετά τη χθεσινή παρουσία στην ημερίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου ανακοίνωσε τη διάθεση κοινοτικών κονδυλίων στην Εκκλησία για συσσίτια μέχρι το 2020, ο πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς έκλεισε χθες από τη Λέσβο το μάτι στον έτερο από τους δύο κατά Μπαλτάκο πυλώνες της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή τους ένστολους.

Κατά την επίσκεψή του στην έδρα της Frontex στη Μυτιλήνη, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δικαιοσύνη Χαράλαμπο Αθανασίου, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι απαιτείται κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, την επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών και την τιμωρία των δουλεμπόρων. Υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθεί Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρωτοβουλία της ελληνικής προεδρίας ώστε να υπάρξουν ευρωπαϊκές λύσεις.

«Να πω ότι τα δικά μας τα παιδιά ήδη έχουν διασώσει από το Λιμενικό, μέσα σε ενάμιση χρόνο, 4.000 ζωές ανθρώπων που θα είχαν πνιγεί διαφορετικά», προσέθεσε, υπερασπιζόμενος τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, για την προστασία των οποίων άλλωστε η κυβέρνηση διά του τότε γενικού γραμματέα Τάκη Μπαλτάκου υποστήριζε πως ήθελε να προωθήσει την τροπολογία για τους μετανάστες που ψευδώς καταγγέλλουν κακοποίηση.

 

Ήταν πάντως ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή των λέξεων ώστε να μην κατηγορηθεί πάλι για ακραία δεξιά ρητορική, τονίζοντας πως οι πραγματικοί ένοχοι είναι οι δουλέμποροι και οι μετανάστες είναι αθώοι, φτωχοί άνθρωποι, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν κάπου στον ήλιο τη δικιά τους μοίρα. Υπερηφανεύτηκε πάντως ότι: «Τα τελευταία δύο χρόνια, για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες περίπου, στην Ελλάδα μπήκαν λιγότεροι λαθρομετανάστες απ’ όσους έφυγαν».

Εκτός από τα ειδικά κοινά της Εκκλησίας και των ένστολων, ο κ. Σαμαράς συνεχίζει τις θεματικές εκδηλώσει. Το πολιτικό δίλημμα «σταθερότητα ή αστάθεια» κυριαρχεί σταθερά στις ομιλίες του πρωθυπουργού, ο οποίος και χθες επανέλαβε το ρητορικό σχήμα της προσωπικής πολιτικής  του πλατφόρμας για το μέλλον.

 

Κατά τη θεματική εκδήλωση χθες στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου, ο κ. Σαμαράς είπε πως η Νέα Ελλάδα είναι οι άνθρωποι της παραγωγής, «όχι οι εργατοπατέρες των συντεχνιών, οι προνομιούχοι του κρατισμού, αυτοί που ήθελαν να γεμίσουν τη χώρα λαθρομετανάστες», ενώ υποσχέθηκε αφορολόγητο πετρέλαιο στους αγρότες με την εφαρμογή της κάρτας πετρελαίου από τον επόμενο όμως χρόνο. Ο πρωθυπουργός σήμερα θα παραστεί στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Κουμουτσάκου.

 

Βίκυ Σαμαρά από  eleftherotypia