Και για κακούργημα ο πρ. διοικητής της Κ. Τράπεζας Κύπρου

Έντεκα κατηγορίες απαγγέλθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου Λευκωσίας στον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλο Χριστοδούλου, στην κόρη του Αθηνά, στον πρώην γαμπρό του Ανδρέα Κιζουρίδη, καθώς και στην εταιρία AC Christodoulou.


Η υπόθεση αφορά τη διαδρομή ποσού 1.000.000 ευρώ από λογαριασμό στη Marfin Εγνατία στην Ελλάδα της εταιρίας AC. Christodoulou, εγγεγραμμένης στο όνομα της κόρης του τέως διοικητή της ΚΤ Αθηνάς, σε λογαριασμό του συζύγου της. Οι τρεις από τις κατηγορίες αφορούν συνωμοσία προς διάπράξη κακουργήματος, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Άλλες αναφέρονται σε τήρηση ψευδών λογαριασμών και σε ψευδείς φορολογικές δηλώσεις, καθώς και στην παράλειψη δήλωσης του 1.000.000 ευρώ στο Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων.

 

Οι κατηγορούμενοι, κατή τον εισαγγελέα, συνέγραψαν επιστολή, με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 2009, προς την τράπεζα Marfin – Εγνατία της Ελλάδας, όπου, ενώ γνώριζαν ότι το περιεχόμενο της επιστολής δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, δήλωναν ότι ο κ. Κιζουρίδης είχε πωλήσει οικόπεδα στον Στρόβολο αντί 1.150.000 ευρώ στην Αθηνά Χριστοδούλου.


Ο εισαγγελέας τούς κατηγόρησε επίσης για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

 

Danioliptes.gr