Ο Σαμαράς τάζει… λαγούς με πετραχήλια!

Του Άγγελου Αγγελίδη

Ούτε 48 ώρες μετά το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και το «χαστούκι» των πολιτών στη κυβέρνηση, ο Αντώνης Σαμαράς θα εμφανιστεί ενώπιον του ελληνικού λαού και για ακόμη μία φορά θα τάξει φύκια για… μεταξωτές κορδέλες.

 

Έχοντας τη θηλιά περασμένη στο λαιμό του από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και φοβούμενος συντριβή στις ευρωκάλπες, ο Αντώνης Σαμαράς του SuccessStory, θα παρουσιάσει αύριο το περίφημο σχέδιο: «Ελλάδα 2021: Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο» που αποσκοπεί να αλλάξει το παραγωγικό πρότυπο της χώρας και να δημιουργήσει 550.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα προχωρήσει.

 

Έχοντας βυθίσει τη χώρα στην ανεργία, την εξαθλίωση, την ανέχεια και τη φτώχια ο πρωθυπουργός φιλοδοξεί να μειώσει κατά 35% την ανεργία στη χώρα! Φυσικά, τέτοια θαύματα δεν γίνονται.  

 

Το νέο Εθνικό Αναπτυξιακό Πρότυπο προβλέπει την άμεση κινητοποίηση και την ταχεία απορρόφηση κεφαλαίων του ΕΣΠΑ που είναι διαθέσιμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και τον εμπροσθοβαρή και στοχευμένο σχεδιασμό των χρηματοδοτικών εργαλείων για την νέα προγραμματική περίοδο. Στο επίκεντρο του νέου σχεδίου βρίσκονται οι μειώσεις φόρων τόσο για επιχειρήσεις όσο και για φυσικά πρόσωπα, η μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, η μείωση των φόρων επί των έμμεσων παραγόντων της παραγωγής, αλλά και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με ανακατανομή των πόρων της κοινωνικής πολιτικής μέσω της εισαγωγής του συστήματος Ελαχίστου Εγγυημένου Εισοδήματος αρχής γενομένης από εφέτος.

 

Ως τους στρατηγικούς τομείς , στους οποίους θα πρέπει να πέσει το βάρος της παραγωγικής ανασυγκροτήσεως, το σχέδιο αναφέρει τον τουρισμό, την πρωτογενή παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, την ενέργεια, το διαμετακομιστικό εμπόριο και τις συνδυασμένες μεταφορές, την έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία, την βιομηχανία φαρμάκων, την βιομηχανία μετάλλων και δομικών υλικών, την ναυτιλία και τις εμπορεύσιμες υπηρεσίες.

Αφού θέλει να μετατρέψει τους έλληνες σε… γκαρσόνια των γερμανών τουριστών, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια να ανατρέψει την πρωτοπορία του ΣΥΡΙΖΑ και να παραμείνει στη θέση του πρωθυπουργού. 

 

Danioliptes.gr