Ουδείς βλέπει άμεσες εξελίξεις

Οικονομολόγοι της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank εκτιμούν ότι οι επενδυτές είχαν ήδη λάβει υπόψη τους τις δημοσκοπήσεις για πιθανό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι κάτι που έχει απορροφηθεί από την αγορά. Θεωρούν επίσης ότι οι πολιτικές εξελίξεις δεν θα είναι άμεσες στην Ελλάδα.

Η Morgan Stanley παραδέχεται μεν ότι δεν είναι θετική μία ενδεχόμενη πολιτική αστάθεια, όμως πιστεύει ότι κανένα ελληνικό κόμμα δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη χώρα αυτή τη στιγμή.

Η HSBC κάνει λόγο για εκλογές το επόμενο έτος, υπογραμμίζοντας ότι n Ελλάδα «φλερτάρει» με το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εθνικών εκλογών τη διετία 2014-2015.

Η Bank of America Merrill Lynch από την πλευρά της προειδοποιεί ότι η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου είναι πολλή σημαντική για την Ελλάδα.

Ο οίκος επισημαίνει ότι δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί η σημασία των εκλογών στην Ελλάδα.

«Εκτιμούμε ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα θα προέκυπτε στην περίπτωση που οι ευρωεκλογές εγείρουν την πιθανότητα πρόωρων εθνικών εκλογών, εξέλιξη που ενδεχομένως να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που θα προκύψει», ανέφεραν χαρακτηριστικά αναλυτές της.

 

naftemporiki