Εργασιακές συνθήκες Μπαγκλαντές επικρατούν στην Ελλάδα

Από τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως επιδεικνύει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων, σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας.

 

Η έκθεση αξιολόγησε τα εργατικά δικαιώματα σε 139 χώρες από την κλίμακα 1 έως 5, με 1 να αξιολογούνται οι πλέον διασφαλισμένες εργασιακές σχέσεις και με 5 οι πιο επισφαλείς. Η Ελλάδα βαθμολογήθηκε με 5, μαζί με την Αλγερία, το Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, την Γουατεμάλα, το Λάος, την Ινδία και την Κίνα. Πρόκειται για τη χειρότερη κατάταξη, εξαιρουμένων οχτώ χωρών που βαθμολογήθηκαν 5+.

 

Πρόκειται για την Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, τη Λιβύη, την Παλαιστίνη, το Νότιο Σουδάν, τη Σομαλία, τη Συρία και την Ουκρανία. Ένα από τα γενικά συμπεράσματα είναι η αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με την απειλή της ανεργίας και τη διασφάλιση του οικογενειακού εισοδήματος. Σε ό,τι αφορά στο ύψος των μισθών, 79% των εργαζομένων εκτιμά ότι ο κατώτατος μισθός δεν είναι αρκετός για να διασφαλίσει μια αξιοπρεπή διαβίωση, το 82% ότι οι αμοιβές του έχουν μειωθεί κάτω από το κόστος ζωής ή παρέμειναν στάσιμες, ενώ το 88% ζητά την αύξηση του κατώτατου μισθού σε όλο τον κόσμο.

 

Danioliptes.gr